Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Gabriela Tarle, fostul director al ASP Arad, constesta demiterea din functie

Fostul director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Arad, Gabriela Tarle, a contestat la Curtea de Apel Timis ordinul de demitere a sa din functie si a cerut ministrului Sanatatii sa anuleze ordinul ministerial, in lipsa unui motiv intemeiat.

Gabriela Tarle a declarat, miercuri, ca nu exista un motiv intemeiat pentru demiterea ei din functie. "Demiterea mea este ilegala. Nu exista nici un motiv pentru demiterea mea. In aceste conditii am atacat in contencios administrativ, la Curtea de Apel Timis, ordinul de demiterea din functie si i-am solicitat domnului ministru al Sanatatii sa anuleze ordinul ministerial", a declarat Gabriela Tarle, conform Newsin.

Ministrul Sanatatii a semnat, marti, ordinul de numire a lui Mihai Tarcus in functia de director interimar al Autoritatii de Sanatate Publica Arad, fostul director al institutiei fiind destituit dupa ce unii parlamentari aradeni l-au acuzat de abuz in serviciu si au cerut un control la ASP.

Deputatul PDL Iustin Cionca a anuntat, luna trecuta, ca a solicitat ministerului Sanatatii efectuarea unui control la Autoritatea de Sanatate Publica Arad, pentru a verifica "abuzurile" directorului executiv Gabriela Tarle, pe care a acuzat-o ca ar folosi telefonul de serviciu pentru a suna la clarvazatori. Parlamentarul aradean a sustinut ca detine dovezi conform carora Gabriela Tarle a folosit in mod abuziv un telefonul mobil de serviciu pentru a apela un numar cu suprataxa, factura ajungand la peste 3.727 de lei, din care 2.400 de lei reprezentau convorbirile suprataxate. Cionca a spus ca detine o copie a desfasuratorului, potrivit caruia sefa ASP Arad ar fi format de aproximativ 400 de ori un numar de telefon cu suprataxa.

"Abuzul directorului executiv de la DSP Arad, Gabriela Tarle, nu este primul de acest gen. Precedentul s-a consumat cand aceeasi persoana si-a atribuit o prima record de 300 de milioane de lei vechi, in decembrie 2007. In ambele situatii, actuala directoare a returnat banul public cheltuit nejustificat, dar aceasta corijare nu anuleaza abuzul in sine, ci doar prejudiciul", a declarat deputatul PDL de Arad Iustin Cionca.

Directorul ASP nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul ca a vorbit la numere cu suprataxa, insa, a recunoscut ca si-a achitat, personal, factura, fara a preciza ce servicii a apelat. "Nu are importanta valoarea facturii atata timp cat eu am achitat aceasta factura. Era normal sa o platesc pentru ca erau convorbirile mele personale", a sustinut Gabriela Tarle. Intrebata de ziaristi daca a sunat la numere cu suprataxa, respectiv la diversi clarvazatori, dupa cum sustin cei din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Arad, Tarle a spus ca "si regii aveau, in trecut, astrologi".
Publicat Miercuri, 18 Februarie 2009 - 15:17
Cuvinte cheie: gabriela tarle, autoritatea de sanatate publica, mihai tarcus | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours