Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Fondul Proprietatea ameninta Top 100 angajatori: Salariu lunar de 9.000 euro

Cei zece angajati ai Fondului Proprietatea au primit in primele noua luni ale anului salarii a caror valoare s-a ridicat la 824.200 de euro (3 milioane de lei), ceea ce inseamna ca fiecare dintre ei a fost remunerat in medie cu 9.157 de euro.

Directorul general al Fondului, Daniela Lulache, a precizat ca valoarea cheltuielilor cu salariile reprezinta 0,6% din profitul obtinut pana in luna septembrie a acestui an, de 424,8 milioane lei. "Din cheltuielile operationale curente pe primele noua luni din acest an, de 9,3 milioane lei, 3 milioane lei au reprezentat cheltuieli cu salariile, iar restul cheltuieli cu chiriile si cheltuieli cu tertii, adica evaluatori, auditori, avocati si consultanti", a explicat Lulache, citat de Newsin.

Chiar salariul Danielei Lulache, singurul director al Fondului si nasa a ministrului de Interne, a nascut controverse. Desi aceasta a decalrat ca nu si-a facut public salariul in declaratia de avere din cauza unor clauze de confidentialitate cerute de legea Agentiei Nationale de Integritate, Cotidianul sustine ca directoarei Fondului castiga 17.000 de euro pe luna.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,24 miliarde lei (circa 4 miliarde euro). Fondul are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic. Profitul net al Fondului Proprietatea a crescut anul trecut de 4,3 ori, pana la 313,1 milioane lei (circa 93,8 milioane euro), pe seama unei cifre de afaceri de peste 400 milioane lei, de aproape cinci ori mai mare decat cea din 2006.

Fondul Proprietatea a intrat pe lista neagra alaturi de ANRE, ANA si ANRGN

Scandalul salariilor din agentiile de stat a inceput odata cu publicarea in presa centrala a castigurilor angajatilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Presedintele Agentiei, Gergely Olosz, castiga 50.000 de euro lunar, in timp ce in 2006, fiecare dintre cei 107 angajati au avut un salariu mediu lunar brut de peste 9.300 de lei (93 milioane de lei vechi).

A urmat apoi Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), unde in 2006 cheltuielile pentru personal au fost de 9,86 milioane de lei. In conditiile in care Agentia avea 112 de angajati, un calcul simplu arata ca fiecare dintre ei a castigat in medie 7.341 lei (73,4 milioane de lei vechi) pe luna.

Din angajatii de la Agentia Nationala Antidrog nu o duc mai rau. Numai presedintele ANA, Pavel Abraham, castiga 23.000 de lei pe luna. Aceleasi castiguri demne de invidiat si pentru directorul general al Autoritatii Aeronautice Civile (AACR), Florea Geica, care are o pensie de 30.000 de lei pe luna.

Si pentru ca tabloul distributiei banilor publici sa fie complet nu trebuie uitate cheltuielile pe care le fac parlamentarii. Conform Institutului de Politici Publice, in 2007 un parlamentar ne-a costat 7.000 de euro in fiecare luna.

Publicat Miercuri, 12 Noiembrie 2008 - 18:04
Cuvinte cheie: fondul proprietatea, salarii, Daniela Lulache, ANRE, ANA si ANRGN | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours