Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Europarlamentar: Lipsa progreselor Romaniei in Justitie trebuie pedepsita dur

Comisia Europeana si statele membre trebuie sa ia masuri severe dupa ultimele rapoarte pe Justitie privind Romania si Bulgaria, care nici dupa doi ani de la aderare nu au rezultate convingatoare in lupta anticoruptie.

"Nu este pentru prima data cand aceste tari (Romania si Bulgaria - n.r.) primesc o asemenea evaluare", a afirmat considera Jose Ribeiro e Castro, europarlamentar portughez, citat de Newsin.

"Consider ca Parlamentul European ar trebui sa dea un semnal clar atat Consiliului (statelor membre - n.r.), cat si Comisiei ca institutiile UE vor fi foarte stricte si severe cu Bulgaria si Romania", a spus Jose Ribeiro e Castro.

"Este un fapt binecunoscut ca procesul de aderare a Bulgariei si Romaniei a fost intarziat din cauza suspiciunilor privind coruptia din aceste tari, precum si a lipsei de independenta a sistemului judiciar", a explicat Ribeiro.

"Daca aceste tari, la doi ani dupa aderare, continua sa nu aiba rezultate, UE trebuie sa dea un semnal puternic", a insistat europarlamentarul din grupul popularilor europeni (PPE-DE).

Raportul pentru Romania constata "regrese" in ultimele luni, mai ales din cauza actiunilor Parlamentului, care a blocat investigatiile la nivel inalt, a incercat sa destabilizeze DNA si a introdus amendamente care ar fi restrictionat prerogativele procurorilor.
Publicat Joi, 19 Februarie 2009 - 12:18
Cuvinte cheie: justitie, parlamentul european | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours