Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Elena Udrea vrea sa incalce embargoul Guvernului la cumpararea de masini

Elena Udrea, ministrul Turismului, se contrazice cu Guvernul din care face parte, solicitand cumpararea a 19 autoturisme, in timp ce Executivul se pregateste sa interzica prin ordonanta, orice achizitie de autovehicule facuta pe banii statului.

Ministerul a lansat o licitatie in acest sens, relateaza Newsin. Conform reprezentantilor ministerului, achizitia este necesara intrucat institutia nu a preluat un parc auto conform necesitatilor sale de la fostul Minister al IMM, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale. Ministerul mentioneaza ca, pana in momentul de fata, institutia functiona cu doar cinci inspectori teritoriali cu atributii de control si avizare, urmand ca numarul acestora sa se suplimenteze cu circa 23 de posturi. Activitatea acestora presupune deplasari frecvente pe tot teritoriul Romaniei, deplasari pentru care mare parte din angajati utilizeaza in prezent masinile proprii.

Ministerul Turismului precizeaza, de asemenea, ca ministrul Elena Udrea utilizeaza un autoturism inchiriat de la RAAPPS.

Decizia vine in contextul in care Guvernul vrea sa interzica autoritatilor si institutiilor publice sa mai ia masini, mobilier si aparatura birotica prin achizitie, leasing sau inchiriere, asigurarea bunurilor mentionate urmand sa se faca numai prin redistribuiri in cadrul aceleiasi institutii sau de la alte institutii publice.

De la prevederile mentionate ar urma sa fie exceptate "autoritatile si institutiile publice nou infiintate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in primul an de functionare daca acestea nu provin din restructurarea sau reorganizarea altor institutii publice, deja existente", potrivit ultimei forme a proiectului de ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara.

Achizitiile publice aflate in curs de desfasurare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta ar urma sa fie definitivate pe baza prevederilor legale in vigoare la data initierii procedurilor respective, numai in conditiile in care autoritatea contractanta a transmis deja, pana la acea data, spre publicare, anuntul sau invitatia de participare, se mai arata in proiect.

Citeste si:

 Udrea: Autoturismul de serviciu imi pune viata in pericol

Publicat Vineri, 10 Aprilie 2009 - 20:19
Cuvinte cheie: Elena Udrea, autoturisme, Guvern | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours