Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Eckstein, consilierul lui Basescu, culege date din Secuime

Consilierul prezidential pe probleme de minoritati, Peter Kovacs Eckstein, s-a intalnit, luni si marti dimineata, cu prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, cu reprezentanti ai administratiei publice locale, cu societatea civila romaneasca, conducatori de institutii si reprezentantii PCM si CNS.

Eckstein a discutat atat teme privind dezvoltarea economica a judetului, cat si despre autonomie, transmite corespondentul NewsIn.

„A fost un capitol general pe care l-am discutat aproape cu toti, respectiv ce probleme au comunitatile, institutiile ai caror conducatori sunt, in primul rand din punct de vedere economic si al dezvoltarii, in ideea in care dl presedinte a spus ca va ajuta cele 2 judete sa aiba un impuls economic si dupa iesirea de la guvernare a UDMR. Desigur am abordat si raporturile interetnice (...) a fost o intalnire de lucru si din care o sa transmit mesajul domnului presedinte”, a declarat, marti, la Sf. Gheorghe, Peter Eckstein Kovacs.

Potrivit acestuia, in chestiunile de economie si de dezvoltare punctele de vedere ale interlocutorilor sai au fost identice, respectiv problema calitatii drumurilor, a investitiilor incepute care trebuie continuate, complexitatea birocratica si schimbarea repetata a legislatiei cand vine vorba de accesarea fondurilor europene, in schimb in privinta autonomiei teritoriale abordarile sunt in mod vadit divergente in cele doua comunitati.

„La dezvoltare economica si dezvoltare parerile sunt identice, in privinta raporturilor interetnice sunt abordari care difera de la caz la caz, iar in privinta autonomiei parerile sunt in mod vadit divergente”, a precizat Eckstein.

Consilierul prezidential a afirmat ca scopul vizitei a fost de a aduna date si a face apoi o informare si a-i prezenta presedintelui, o situatie cat mai complexa si mai apropiata de realitate a celor doua judete.

Din Covasna, Eckstein a plecat spre Harghita, unde are programate o serie de intalniri similare.

Vizita lui Peter Eckstein Kovacs vine la numai doua zile de la vizita presedintelui Traian Basescu in Covasna, cand seful statului s-a intalnit cu reprezentanti ai Prefecturii, IJP si administratie locala din Covasna si Harghita. Presedintele le-a promis autoritatilor din cele doua judete vizita unor ministri care pot sprijini proiecte, primii care vor sosi in Secuime fiind ministrii Turismului, Dezvoltarii si Transporturilor, vineri, la Miercurea Ciuc.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 17:34
Cuvinte cheie: Eckstein, Basescu, consilier, secuime, autonomie, Tinut Secuiesc | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours