Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Dragnea, mandatat de presedintii de CJ sa obtina fonduri pentru administratiile locale

Uniunea Presedintilor de Consilii Judetene din Romania, intalnita vineri la Sinaia, a decis, vineri, la Sinaia, sa-l desemneze pe Liviu Dragnea, presedinte al Uniunii, sa intervina pe langa Guvern ca sa incerce sa modifice constructia bugetului de stat.

In plus, s-a mai decis ca fiecare reprezentant al Uniunii sa faca lobby pe langa parlamentarii din judetul pe care il reprezinta pentru ca bugetul sa nu fie votat in aceasta forma. Unii dintre presedintii de Consilii Judetene s-au plans de lipsa de dialog dintre Guvern si autoritatile din teritoriu, iar altii au afirmat ca reducerea fondurilor pentru judete va bulversa complet activitatea in tara. Asta, pe langa blocarea oricarei sanse de a accesa fonduri structurale.

"Suntem foarte nemultumiti toti de constructia bugetara pe anul 2009. De altel, am si votat o rezolutie prin care presedintele UNCJR, Liviu Dragnea, este desemnat sa intervina pe langa Guvern ca sa incerce sa modifice constructia bugetara", a precizat pentru corespodnentul NewsIn, vicepresedintele CJ Prahova, Adrian Semcu, prezent la intalnirea de la Sinaia.

Concret, din cele 5,8 miliarde de euro solicitate de autoritatile judetene pentru acest an, Guvernul a alocat doar 3,8 miliarde pentru toate judetele. Acesta este si motivul pentru care membrii Uniuni Presedintilor de Consilii Judetene din Romania s-au exprimat, prin vot, impotriva proiectului de bugetul de stat pentru acest an.

"Mai mult, fiecare reprezentant al Uniunii va face lobby pe langa parlamentarii din fiecare judet ca sa nu voteze in actuala forma bugetul propus de actualul Guvern", a mai spus Semcu. El a adaugat ca valoarea bugetului alocat anul acesta administratiei locale este cu aproximativ 30% mai mic decat cel din 2008.

Desi au fost invitati la intrunirea de la Sinaia, nici premierul Emil Boc si nici ministrii Vasile Blaga si Gheorghe Pogea nu au dat curs invitatiei.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 15:32
Cuvinte cheie: Dragnea, presedinti, CJ, bani, buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours