Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Dragnea a numit patru prefecti

Ministrul Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca au fost numiti, temporar, patru prefecti, in judetele Tulcea, Vrancea, Iasi si Botosani.

Dragnea a spus ca trei prefecti au fost mutati, pe baza prevederilor principiului mobilitatii, in timp ce unul a fost schimbat, ocupand pana acum functia temporar. Astfel, la Tulcea a fost numit Vasile Gudu, Raluca Tatiana Dan la Vrancea, Victorel Lupu la Iasi si Cristian Roman la Botosani.

Guvernul a modificat legislatia ca sa poata invoca principiul mobilitatii in schimbarea prefectilor. In cursul anului 2009, ocuparea functiilor de inalti functionari publici se face in conditiile Legii 188/1999 prin aplicarea principiului mobilitatii in functie sau prin concurs, in aceasta ordine, a decis joi Guvernul.

Actul normativ prevede abrogarea articolului potrivit caruia numarul functiilor publice de inspector guvernamental se stabileste in limita a maximum 30% din numarul de posturi aferente celorlalte functii publice din categoria inaltilor functionari publici.

Guvernul a decis totodata ca mandatul de membru al comisiei de concurs organizat pentru intrarea in categoria inaltilor functionari publici si al comisiei de solutionare a contestatiilor poate inceta si in urma revocarii. Pana in prezent, mandatul putea inceta la expirarea termenului pentru care a fost numit, prin demisie, in cazul imposibilitatii exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 3 luni, in caz de incompatibilitate sau conflict de interese, pentru trimiterea in judecata sau in caz de deces.

Surse din conducerea PD-L declarau, pe 9 ianuarie, pentru NewsIn, ca schimbarea prefectilor actuali va fi facuta prin invocarea principiului mobilitatii, democrat-liberalii neluand in calcul modificarea Legii privind institutia prefectului in sensul repolitizarii functiei.

"Prefectii vor fi schimbati folosindu-se principiul mobilitatii. Noi am facut tot posibilul sa nu ajungem in aceasta situatie privind politizarea institutiei prefectului, insa fostul Guvern nu a respectat acest principiu, de aceea a trebuit sa gasim solutia pentru contracararea problemei", au explicat sursele citate. Acestea au precizat ca o solutie o reprezinta mutarea actualilor prefecti pe functii de inspectori sau, in anumite cazuri, subprefecti.

Publicat Joi, 22 Ianuarie 2009 - 18:35
Cuvinte cheie: Dragnea, MAI, prefecti | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours