Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Disponibilizari la Corpul de Control al Guvernului

Aproximativ 25 de angajati cu statut de personal contractual din Departamentului de Control al Guvernului, transformat in Corpul de control al primului-ministru, au fost anuntati joi ca nu li se vor mai innoi contractele, iar angajatii ramasi trebuie sa semneze un angajament de loialitate.

Potrivit unor surse guvernamentale, aproximativ 25 de angajati ai fostului Departament de Control au fost anuntati de conducerea institutiei ca nu li se vor mai prelungi contractele.

Numarul total de angajati ai Departamentului de Control al Guvernului era de 69, inclusiv demnitarii. Noua organigrama, publicata joi in Monitorul Oficial, prevede cu doua posturi mai putin, respectiv 67, dar cele patru directii initiale au fost reduse la doua, fiecare cu cate 26 de angajati si a fost infiintat un serviciu juridic si administrativ cu 12 angajati. In noua organigrama nu mai figureaza cele patru functii din cadrului serviciului "Consilieri pentru afaceri europene" si doua posturi de referent.

Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanta de Urgenta potrivit careia Departamentul de Control al Guvernului, structura fara personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, se desfiinteaza. In cadrul aparatului de lucru se infiinteaza Corpul de control al primului-ministru, ca departament fara personalitate juridica, in subordinea primului-ministru si in coordonarea, din punct de vedere administrativ-financiar (fiind finantat prin bugetul SGG), a secretarului general al Guvernului. Corpul de control preia toate reprezentarile si competentele fostului Departament de Control al Guvernului.

In OUG se arata ca personalul Corpului de control "este incadrat numai pe baza increderii acordate de primul-ministru si cu conditia semnarii unui angajament de loialitate".

"Retragerea increderii are ca efect revocarea incadrarii, precum si eliberarea sau destituirea din functie ori desfacerea contractului de munca, dupa caz. Numirea, modificarea, suspendarea, incetarea raporturilor de munca sau, dupa caz, de serviciu, precum si sanctionarea disciplinara a personalului Corpului de control al primului - ministru se realizeaza prin ordonatorul principal de credite al Secretariatului General al Guvernului", se arata in textul OUG.

In text se mai arata ca personalul Corpului de control trebuie sa aiba o buna reputatie, sa nu aiba antecedente penale, sa aiba certificat de sanatate din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere al exercitarii acestui tip de activitate. Totodata, este nevoie si de o recomandare de la ultimul loc de munca.

"Personalul fostului Departament de Control al Guvernului se preia in limitele numarului de posturi alocat prin decizie a primului-ministru, pe baza indeplinirii conditiilor prevazute de lege, a bunului sau renume si a increderii acordate de primul-ministru, cu conditia semnarii unui angajament de loialitate, cu pastrarea drepturilor salariale aferente functiei de executie", potrivit OUG.

Potrivit modelului de angajament de loialitate, publicat in Monitorul Oficial, semnatarii se obliga, printre altele, sa respecte "cu strictete legislatia in vigoare, Regulamentul de organizare si functionare al SGG (Secretariatului General al Guvernului n.r.) - CCPM (Corpului de control n.r.) si normele emise in temeiul acestuia, precum si orice dispozitie a primului-ministru, a sefului corpului de control si a ordonatorului principal de credite". Alte prevederi ii obliga pe semnatari sa comunice "de indata conducatorului ierarhic superior orice activitate sau situatie care ar putea afecta increderea acordata de primul-ministru", sau sa actioneze "numai in interesul asigurarii autoritatii nestirbite, prestigiului si realizarii prerogativelor primului-ministru, al legii, atributiilor si competentelor SGG - CCPM".

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 20:07
Cuvinte cheie: disponibilizari, Corpul de Control al Guvernului | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours