Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Desfiintarea Cancelariei prim-ministrului, la "ordonantele" CE si Bancii Mondiale

Raportul de monitorizare al Comisiei Europene din 2005 sustinea ca SGG si Cancelaria premierului "se confrunta cu suprapunei in ceea ce priveste atributiile si functiile specifice", in timp ce Banca Mondiala nota ca este necesara restructurarea aparatului de lucru al Guvernului, Romania fiind singura tara UE unde structura centrala a Executivului este formata din doua institutii distincte.

Guvernul argumenteaza necesitatea adoptarii actului normativ prin care a desfiintat Cancelaria spunand ca actuala organizare a aparatului de lucru al Guvernului este nefunctionala, existand suprapuneri in unele domenii, precum coordonarea politicilor publice si planificarea strategica. Autorii invoca si raportul de monitorizare din 2005 al Comisiei Europene, potrivit caruia SGG si Cancelaria premierului "se confrunta cu suprapuneri in ceea ce priveste atributiile si functiile specifice". Se invoca si pozitia Bancii Mondiale, potrivit careia este necesara reformarea si restructurarea aparatului de lucru al Guvernului. In plus, spun reprezentantii Executivului, Romania este singurul stat din UE unde structura centrala a Executivului este alcatuita din doua institutii distincte, potrivit Newsin.

Aparatul propriu de lucru al prim-ministrului va avea in componenta, potrivit noului act normativ, Cabinetul prim-ministrului, Corpul secretarilor de stat si consilierilor de stat ai premierului si Registratura prim-ministrului. In aparatul de lucru al premierului vor putea functiona si alte compartimente care vor fi stabilite prin decizia premierului.

Prin bugetul SGG vor fi finantate structurile din cadrul aparatului de lucru al Guvernului care, potrivit deciziei de miercuri a Executivului, sunt urmatoarele: aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, aparatul propriu de lucru al vicepremierului, DLAF, Corpul de Control al Prim-Ministrului, Departamentul pentru Relatii Interetnice - structuri fara personalitate juridica - si Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, DAE, ambele structuri cu personalitate juridica.

Actul normativ prin care a fost desfiintata Cancelaria prim-ministrului reorganizeaza si mai multe institutii. Seful SGG va coordona Departamentul pentru Relatii Interetnice, INS, Agentia Nationala pentru Romi, Oficiul Roman pentru Adoptii, Oficiul National pentru Cultul Eroilor, ORNISS si ANRMAP.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), Inspectorul de Stat in Constructii (ISC), Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), AVAS, Agentia de Compensare pentru Achizitii de Tehnica Speciala, Oficiul de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (OPCSB), Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Agentia Nationala Anti-Doping si Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor sunt institutii a caror activitate va fi coordonata de un secretar de stat din cadrul SGG, desemnat printr-o decizie a prim-ministrului.
Publicat Joi, 5 Martie 2009 - 08:14
Cuvinte cheie: guvern, sgg, cancelaria premierului, emil boc | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours