Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Curtea de Apel Bucuresti va decide vineri in cazul retrocedarii imobilului SIE catre familia Sturdza

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa ia, vineri, o decizie in dosarul revendicarii de catre mostenitori ai familiei Sturdza a imobilului in care functioneaza Serviciul de Informatii Externe (SIE), imobilul neputand fi retrocedat in natura, asa cum cer mostenitorii, intrucat se afla pe domeniul public al statului.

Serban Dimitrie Sturdza, in calitate de mostenitor al familiei Sturdza, incearca din anul 2000 sa obtina restituirea imobilului situat in Bucuresti, despre care sustine ca este ocupat "fara titlu legal" de catre SIE. Sturdza, citat de Newsin, a mai precizat ca SIE a facut o evaluare in 2006 si a estimat ca imobilul ar valora 3 milioane de euro, suma care i-a fost oferita ca despagubire, dar pe care mostenitorul familiei Sturdza a refuzat-o, pe motiv ca proprietatea respectiva este de 10 ori mai scumpa.

Mostenitorul familiei Sturza a mai spus ca i s-a permis doar o expertiza asupra terenului, in schimb, cand a cerut in instanta sa se acorde dreptul de a se efectua si o expertiza a imobilului, proba a fost respinsa de magistrati.

Avocatul mostenitorilor familiei Sturdza, Roxana Boros Toti, a precizat ca imobilul nu a fost niciodata nationalizat si ca statul nu poate sa faca dovada, pe un act concret, ca imobilul este in proprietatea sa.

"Am facut dovada tuturor actelor de proprietate incepand din 1912, cel mai important fiind contractul de vanzare-cumparare autentificat de sectia notariala a fostului Tribunal Ilfov, in anul 1912, prin care se arata ca strabunicul domnului Serban Dimitrie Sturdza este proprietarul de drept al acestei cladiri", a mai spus avocatul.
Publicat Vineri, 22 Iunie 2007 - 13:23
Cuvinte cheie: retrocedare, SIE, Sturdza | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours