Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

CSM ar putea angaja peste 800 de magistrati in locurile ramase vacante

In contextul in care numarul posturilor vacante din magistratura este in continua crestere, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) isi propune, pentru anul 2009, sa organizeze noi concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor libere.

De asemenea, CSM isi propune sa initieze unele modificari legislative pentru ocuparea temporara  a posturilor vacante la instante sau parchete cu deficit de personal si sa se ocupe de redistribuirea posturilor vacante de judecator si procuror in cadrul instantelor si parchetelor, in functie de volumul de activitate, potrivit Newsin.

Imbunatatirea politicii de resurse umane a CSM vine in urma raportului intermediar al Comisiei Europene din 12 februarie 2009.

"In tot anul 2008 s-au inregistrat 159 de judecatori si 113 procurori carora le-a incetat activitatea prin pensionare. Tot anul trecut, in urma organizarii concursurilor/examenelor/interviurilor, au fost numiti 173 de judecatori si 229 de procurori. In prezent, in sistemul judiciar sunt vacante 385 posturi de executie si de conducere de judecator si 455 posturi de executie si de conducere de procuror. Dinamica posturilor vacante, fata de cifrele retinute in Raportul intermediar al Comisiei Europene, este in crestere si se estimeaza acelasi trend in prima jumatate a anului 2009", precizeaza CSM.

In aceste conditii, Consiliul Superior al Magistraturii intentioneaza continuarea politicii de recrutare a judecatorilor si procurorilor.

In consecinta, in data de 29 martie, va fi organizat un concurs de admitere in magistratura pentru ocuparea unui numar de 70 de posturi de executie de judecator si de 60 de posturi de executie de procuror. De asemenea, in perioada octombrie - noiembrie 2009, va fi organizat un nou concurs de admitere in magistratura, pentru ocuparea unui numar de aproximativ de 120 de posturi de executie de judecator si procuror. In ceea ce priveste ocuparea posturilor de conducere vacante la instante si parchete, vor fi organizate doua sesiuni de concurs in perioada mai-iunie, respectiv octombrie - noiembrie.
Publicat Vineri, 27 Februarie 2009 - 15:53
Cuvinte cheie: CSM, magistrati, angajari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours