Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cristian Diaconescu merge marti si miercuri in Germania

Ministrul de externeCristian Diaconescu va efectua marti si miercuri o vizita de lucru in Germania, la invitatia omologului sau Frank-Walter Steinmeier, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Programul vizitei la Berlin cuprinde o intalnire oficiala cu ministrul german de Externe, urmata de o conferinta de presa, o intrevedere cu vicepresedintele Bundestagului Susanne Kastner si convorbiri cu presedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum. Cei doi oficiali sunt buni cunoscatori ai realitatilor politice din Romania si au criticat in numeroase randuri ritmul lent al reformelor in domeniul Justitiei.

"Germania este principalul partener comercial al Romaniei si avem o relatie foarte buna in UE si in NATO. Vizita mea la Berlin si in landurile Hessen si Renania-Palatinat are ca obiectiv consolidarea dialogului politic si a cooperarii in domeniul economic", a declarat presei seful diplomatiei romane, inaintea vizitei.

Ministrul va sustine o conferinta la Fundatia Friedrich Ebert, cu tema "Are nevoie UE de o Ostpolitik?" (politica estica in limba germana, n.red.) si va acorda mai multe interviuri.

De la Berlin, ministrul Cristian Diaconescu se va deplasa in landurile Hessen si Renania-Palatinat, unde va avea intrevederi cu prim-ministrii celor doua landuri, Roland Koch si Kurt Beck, precum si cu presedintele Parlamentului din Hessen, Norbert Lammert.

In cadrul convorbirilor, vor fi abordate teme de interes comun aflate pe agenda bilaterala si europeana: cooperarea dintre ministerele de externe roman si german, cooperarea dunareana, Balcanii de Vest, vecinatatea estica, dosarul energetic, extinderea UE, criza economico-financiara, problematica de securitate, situatia din Orientul Mijlociu si Afganistan.
Publicat Luni, 2 Martie 2009 - 15:03
Cuvinte cheie: cristian, diaconesc, vizita, Germania | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours