Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Covasna: Primariile, consiliile locale si institutiile subordonate vor fi inscriptionate bilingv

Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, va transmite o circulara catre consiliile locale astfel incat acestea sa asigure inscriptionarea bilingva a primariilor, consiliilor locale si institutiilor subordonate, iar inscriptionarea sa aiba loc conform prevederilor legale in vigoare.

Initiativa prefectului vine dupa ce, saptamana trecuta, primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, a solicitat, in cadrul unei sedinte a Consiliului Local, ca institutiile publice sa amplaseze si placute in limba maghiara cu denumirile oficiale ale lor.

Atasat circularei, prefectul va transmite autoritatilor locale si textul legal privind inscriptionarea bilingva, iar termenul in care asteapta ca acestea sa se conformeze este de 30 de zile, potrivit Newsin.

Acolo unde inscriptionarea este facuta doar in limba maghiara, solicitarea este sa fie asigurata si in romana, iar unde este doar in romana si procentul populatiei din localitatea respectiva este de peste 20%, sa fie si in maghiara.

Totodata, si tablitele de intrare in localitati, unde titulatura "oras infratit" nu este si in limba romana, vor trebui traduse pe o placuta similara si in limba oficiala.

In ceea ce priveste aplicarea unor placute bilingve pe institutiile descentralizate, prefectul spune ca primarul nu poate solicita ca acestea sa aiba asemenea placute intrucat aceste institutii nu sunt in subordinea autoritatii locale. Totodata, nu exista temei legal pentru amplasarea acestor placute pe institutii. O placuta bilingva exista si pe sediul Prefecturii de cativa ani, iar actualul prefect spune ca nu il deranjeaza.

Nerespectarea prevederilor legale privind placutele bilingve se sanctioneaza cu amenda contraventionala.

Publicat Luni, 9 Martie 2009 - 12:33
Cuvinte cheie: covasna, placute bilingve | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours