Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Contractului ANRM-Sterling, verificat de Corpul de Control al Guvernului

Corpul de control al Guvernului a inceput luni verificarile cu privire la contractul incheiat intre Sterling Resources si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), a declarat luni noul presedinte al ANRM, Gelu Maracineanu.

"Azi dimineata, Corpul de Control al Guvernului a demarat activitatile de verificare a prevederilor legale, cu privire la incheierea si derularea Contractului de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia. Colaboram foarte bine cu dansii. Nu stim cand vor finaliza raportul, insa atunci cand vor alcatui concluziile acestui control, le vor prezenta premierului, Emil Boc", a declarat luni pentru NewsIn Gelu Maracineanu.

Premierul Emil Boc a declarat saptamana trecuta ca va fi analizata sub aspect legal modalitatea prin care contractul de explorare incheiat intre Sterling Resources si ANRM a fost transformat in acord petrolier si de concesiune.

Premierul Boc a declarat joi, 5 februarie, ca, potrivit actului aditional incheiat cu Sterling Resources, compania a avut inainte de decizia CIJ drept de explorare in Marea Neagra, iar dupa decizia Curtii contractul prevede si dreptul de exploatare a resurselor. Primul-ministru, care a anuntat ca a fost desecretizata anexa la ontractul in cauza, a anuntat si ca a fost sesizat Corpul de control al Guvernlui.

Durata acordului petrolier pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia este de 30 de ani, calculati de la data intrarii in vigoare a Contractului de explorare si impartire a productiei, cu drept de prelungire pentru o perioada de pana la 15 ani.

Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia a fost incheiat de Rompetrol S.A. la data de 6 august 1992, cu firmele Enterprise Oil si Canadianoxi Ltd. si aprobat prin Hotararea Guvernului nr.570/1992, inainte de intrarea in vigoare a Legii petrolului 134/1995, prin care s-a statuat ca tipul de contract petrolier practicat in Romania este acordul petrolier de concesiune.

Publicat Luni, 9 Februarie 2009 - 17:29
Cuvinte cheie: ANRM, Sterling Resources, acte, desecretizate, control, Corupul de Control al Guvernului | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours