Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Componenta etnica a deconcentratelor covasnene, pe agenda Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat cu privire la apartenenta etnica a angajatilor din deconcentratele din Covasna si a citat Institutia Prefectului pentru ziua de 24 martie.

Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca CNCD s-a autosesizat, insa acest lucru este "abuziv si balbait", intrucat nu are fundament legal, si isi rezerva dreptul de a actiona in judecata CNCD si persoana care a semnat autosesizarea, intrucat prin acest gest i se aduce o grava atingere reputatiei.

"Autosesizarea este abuziva pentru ca nu are fundament legal, este balbaita pentru ca se incearca o incadrare si nu se stie unde. S-a incercat a se gasi ceva si este regretabil ca o autoritate a administratiei de stat in loc sa constate ca exista o fapta, sa o incadreze juridic si apoi sa identifice vinovatul, intai identifica "vinovatul" si apoi zice "hai sa-i gasim ceva (...), imi rezerv dreptul de a-i actiona in judecata (...) Voi lua o decizie la momentul potrivit, eventual voi solicita despagubiri morale si daca se ajunge acolo sumele respective le voi dona unor organizatii care promoveaza dialogul interetnic", a declarat Codrin Munteanu, potrivit Newsin.

Aceasta situatie a fost provocata de o solicitare a unui ONG  - Centrul European de Studii Covasna - Harghita, care a cerut primariilor si deconcentratelor din cele doua judete date privind componenta etnica a acestora, pentru a obtine o situatie reala, direct de la sursa in acest plan. Pentru a obtine datele despre deconcentrate, Centrul a transmis solicitarea catre Prefectura Covasna si Harghita, in baza legii 544. De la Harghita datele au fost centralizate la nivel de Prefectura si transmise solicitantului, in timp ce in Covasna prefectul afirma ca a declinat competenta raspunderii asupra acestor date institutiilor deconcentrate, care sa raspunda sau nu solicitarii.

Solicitarea acestor date si implicarea Prefecturii in aceasta chestiune a iscat nemultumirea conducerii UDMR Covasna, senatorul Albert Almos afirmand ca va sesiza CNCD pe motiv de discriminare etnica.
Publicat Luni, 23 Martie 2009 - 18:53
Cuvinte cheie: Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, Covasna, componeneta etnica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours