Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Comisia de Aparare: Pachetul de legi ale sigurantei nationale este perimat

Membrii Birourilor Comisiilor de aparare din Camera si Senat si cei ai Comisiilor de control ale SRI si SIE au stabilit ca pachetul legilor securitatii nationale aflat in Parlament este depasit de realitatile actuale si nu corespunde strategiei nationale de securitate.

"Membrii comisiilor de specialitate si-au exprimat dorinta ca Parlamentul sa adopte un pachet de legi care sa nu fie perimat", se precizeaza in comunicatul Comisiei de control parlamentar asupra activitatii SRI, semnat de presedintele Cezar Preda.

Astfel, membrii Birourilor reunite au decis, in unanimitate, sa inainteze Birourilor Permanente ale celor doua Camere propunerea de infiintare a unei Comisii parlamentare speciale pentru elaborarea pachetului de legi care sa reglementeze domeniul securitatii nationale.

Comisia va fi formata din parlamentarii membri ai Birourilor comisiilor de aparare, de control SRI si SIE din cele doua camere ale Parlamentului. Totodata, s-a stabilit ca la dezbaterile comisiei speciale sa participe si reprezentanti ai Consiliului Consultativ din cadrul Comunitatii Nationale de Informatii si ai serviciilor de informatii.
Update 2 publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 18:14
Parlamentarii propun o noua comisie pentru legile sigurantei
Birourile comisiior de aparare din Camera si Senat si ale comisilor de control ale SRI si SIE au decis sa propuna Birourilor Permanente reunite infiintarea unei comisii speciale, pe modelul celor pentru Coduri, care sa se ocupe de dezbaterea legilor sigurantei nationale.
Deputatul UDMR Verestoy Attila a precizat ca, daca Biroul Permanent va decide infiintarea comisiei speciale, se va face o prima intalnire in care se va stabili calendarul dezbaterii pachetului legilor sigurantei nationale.

Desi atat seful SRI, George Maior, cat si presedintele Traian Basescu au facut apel catre Parlament pentru adoptarea cu celeritate a pachetului de legi privind siguranta nationala, Verestoy a aratat ca parlamentarii "nu sunt presati de timp". "Ar trebui sa existe o viziune coerenta si fara contradictii in interiorul Coalitiei, daca ceva nu se adopta la timp, secretul sta in conflictul din interiorul coalitiei, si nu la opozitie, al carui vot nu este destul de puternic", a spus Verstoy, potrivit Newsin.

"In opinia mea si a colegilor din opozitie, marea poblema e ca unele servicii nu sunt supuse nici unui control, aceste servicii ar trebui sa revina in matca lor si sa se ocupe de problemele interne. Este un subiect ce trebuie discutat in interiorul coalitiei, e o poblema care va trebui solutionata la nivel politic", a mai precizat secretarul Comisiei pentru controlul SRI, referindu-se la structura din interiorul Ministerului de Interne, DGIPI.

Pe de alta parte, Verestoy a aratat ca "nici un serviciu nu poate avea activitati economice, dar colegii din coalitie nu sunt asa rigizi".
Update 1 publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 13:18
Comisiile de Aparare, SRI si SIE discuta cu reprezentantii serviciilor de informatii
Deputatul PNL Mihaita Calimente a declarat ca membrii Comisiilor de control asupra SRI, SIE si cei ai Comisiilor de Aparare discuta cu reprezentantii celor doua servicii de informatii despre pachetul de legi privind securitatea nationala.
In urma cu o luna, presedintele Comisiei pentru controlul activitatii SRI, Cezar Preda, a declarat, dupa o intrevedere cu directorul SRI George Maior, ca pachetul de legi privind siguranta nationala va ajunge in cel mai scurt timp in plenul Parlamentului, potrivit Newsin.

"Principalul obiectiv al Comisiei este sa contribuie la elaborarea pachetului de legi privind siguranta nationala, pentru ca si componenta Serviciului Roman de Informatii este importanta in acest pachet de legi. Ofiterul de informatie trebuie sa aiba statutul sau", a spus Preda. Cezar Preda a precizat ca motivul pentru care acest pachet de legi a stat in dezbaterea si analiza comisiilor din Parlament timp de patru ani a fost ca nu a existat vointa politica.

Legile securitatii nationale sunt blocate la comisiile de resort din Senat.
Articol original publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 11:58
Cuvinte cheie: legile sigurantei, camera deputatilor, sri, sie, legi, securitate nationala | Afisari: 817
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours