Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Comisarul Garzii de Mediu: Am solicitat audit in cazul mai multor "achizitii dubioase"

Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu (GNM), Silvian Ionescu, sustine ca a gasit mai multe cazuri de "achizitii dubioase" la preluarea mandatului, motiv pentru care a solicitat control de audit pentru a fi identificat modul in care banii publici au fost cheltuiti anterior.

"In prezent se afla la DNA (Departamentul National Anticoruptie, n.r.) doua dosare referitoare la legalitatea achizitiei unor imobile cu destinatia de sediu pentru comisariatele judetene Iasi si Botosani ale Garzii Nationale de Mediu. De asemenea, am descoperit ca in 2007 au fost achizitionate 58 de masini Fiat Punto, cu banii stabiliti initial pentru 62", a spus Silvian Ionescu, potrivit Newsin.

Ionescu a adaugat ca masinile au fost cumparate cu 12.134 euro, in conditiile in care oferta comerciala era de 11.342 euro/autoturism, subliniind, totodata, ca acestea nu sunt potrivite pentru comisarii de mediu, ci mai degraba pentru "plimbari pe bulevardul Magheru".

"Oricum timp de sase luni masinile au stat pe tusa pentru ca nu au fost bani de asigurari. Ulterior, am observat ca in cazul unora s-a platit de doua ori RCA. In acest timp s-a circulat cu masinile Dacia Logan cumparate anterior", a mai spus comisarul general al Garzii de Mediu.

O alta neregula gasita de Silvian Ionescu se refera la faptul ca fostul comisar general a achizitionat "pentru uz propriu" o trusa cu un stilou si un pix marca Waterman "Exception" de aproape o mie de euro.

Oficialul GNM a mai precizat ca Ministerul Mediului a semnat organigrama institutiei, iar restructurarile vor aduce economii de un milion de lei pe an. Ca urmare, numarul functiilor de conducere a fost redus cu 19%, pana la 8,69%, respectiv 72 de persoane, iar numarul comisarilor de mediu a sporit cu 80 de persoane, la 828.
Publicat Vineri, 20 Martie 2009 - 15:48
Cuvinte cheie: garda de mediu, achizitii, nereguli, silvian ionescu, audit | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours