Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Coalitia "Opriti Codurile": Basescu vine cu argumente nerealiste

Coalitia "Opriti Codurile" sustine ca argumentele lui Traian Basescu pentru urgentarea adoptarii Codurilor nu ar fi realiste si ca aprobarea acestora ar urma sa fie criticata de Comisia Europeana, pentru ca s-ar face prin incalcarea legii.

ONG-urile sustin ca solicitarea retragerii Codurilor din Parlament este fundamentata pe incalcarea legii de catre Ministerul Justitiei si Guvernul Romaniei. Coalitia arata ca cele doua institutii nu au supus consultarii publice proiectele finale ale celor 4 Coduri, incalcand legea transparentei decizionale. De asemenea, acestea nu au elaborat studiile de impact ale celor 4 Coduri si nici tezele prealabile ale Codului Civil in termen legal, incalcand legea privind tehnica legislativa.  

Ministerul Justitiei si Guvernul Romaniei nu au obtinut toate avizele necesare transmiterii proiectelor de Coduri in Parlament, incalcand legea privind competentele CSM, se mai arata in comunicat, care atrage atentia ca avizele sunt obligatorii din punct de vedere al obtinerii lor si nu facultative.   

Coalitia anunta ca toate aceste nelegalitati au fost prezentate intr-un document facut public atat Presedintelui Romaniei, cat si presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, Guvernului Romaniei si Ministerului Justitiei.

Coalitia "Opriti Codurile" sustine ca argumentele aduse de presedintele Basescu privind urgenta adoptarii Codurilor in data de 15 mai 2009 nu ar fi realiste. "Presedintele a afirmat ca adoptarea Codurilor va fi perceputa de catre Comisia Europeana ca un progres in modernizarea justitiei din Romania. Noi consideram, dimpotriva, ca adoptarea Codurilor prin incalcarea legii si amenintarea Parlamentului vor fi considerate de catre Comisia Europeana ca fiind grave abateri de la dreptul comunitar si de la Charta Drepturilor Fundamentale. In lipsa unor indicii clare privind diminuarea coruptiei (mai mult scaderea pedepselor de coruptie in noul Cod penal) e putin probabil ca Romania sa aiba un raport pozitiv din partea Comisiei Europene", sustin organizatiile care fac parte din coalitia "Opriti Codurile".

Publicat Joi, 23 Aprilie 2009 - 17:35
Cuvinte cheie: coalitia opriti codurile, Basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours