Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

CNCD cere Primariei Targu-Secuiesc sa traduca in romaneste site-ul municipiului

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a recomandat primarului municipiului Targu-Secuiesc, judetul Covasna, Racz Karoly, sa faca demersurile necesare astfel incat pagina de internet a municipiului sa contina aceleasi informatii si pentru populatia maghiara, si pentru cea romana.

Potrivit CNCD, pe pagina de internet a municipiului Targu-Secuiesc www.kezdi.ro informatiile in limba romana sunt semnificativ mai putine decat cele in limba maghiara, iar pagina www.targusecuiesc.ro nu functioneaza, transmite corespondentul NewsIn.

In acest context, Colegiul Director al CNCD a constatat ca, fara o justificare obiectiva, cetatenii de etnie romana din Targu-Secuiesc care acceseaza pagina de internet a municipiului, finantata din taxele si impozitele cetatenilor, nu gasesc aceleasi informatii pe care le gasesc cetatenii de limba maghiara, prin urmare este vorba despre o preferinta, bazata pe limba, care are ca efect restrangerea exercitarii dreptului de acces la informatii de interes public in limba romana.

Haller Istvan, membru al Colegiului Director al CNCD, a declarat, miercuri, corespondentului NewsIn, ca sesizari similare legate de pagini de internet au venit de exemplu si in cazul CJ Harghita, dar si invers, la Targu-Mures, unde hotararile de consiliu local spre exemplu si alte informatii de interes public erau doar in limba romana, nu si in limba maghiara cum ar fi trebuit. In aceste cazuri s-a stabilit ca informatiile trebuie sa fie si in limba oficiala a statului si in limba minoritatilor unde acestea depasesc procentul de 20%. In aceste situatii s-a solicitat reglementarea problemei. CNCD a analizat cazul in urma unei sesizari.

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 15:21
Cuvinte cheie: Targu Secuiesc, primarie, site, discriminare, CNCD | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours