Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Reforma in Senat: Geoana propune burse, parteneriate si consultare publica pe legi

Implicarea cetatenilor in procesul legislativ, acordarea de burse, organizarea de sedinte de plen in afara Bucurestiului sau parteneriate cu alte institutii sunt printre propunerile de reformare a Senatului anuntate de liderul PSD, Mircea Geoana, care doreste o cresterea eficientei procesului legislativ si a transparentei activitatii Senatului.

Cele trei directii de actiune pentru reformarea activitatii Senatului anuntate de liderul PSD sunt: cresterea eficientei procesului legislativ si a transparentei activitatii Senatului, realizarea de parteneriate cu institutii ale statului si ale societatii, consolidarea relatiei cu cetatenii, in special cu tinerii, relateaza Newsin.

Geoana vrea ca initiativele legislative ale senatorilor sa fie disponibile pe internet inainte ca acestea sa intre in traseul legislativ, iar cetatenii si ONG-urile vor putea posta pe site-ul Senatului comentarii si propuneri.

Totodata, liderul PSD mai doreste infiintarea unei comisii speciale permanente a Senatului dedicate modernizarii activitatii sale, prezidata de presedintele forului, si care ar urma sa aiba atat competente legislative, cat si administrative.

Liderul social-democrat a mai declarat ca este adeptul realizarii unui audit anual asupra tuturor cheltuielilor si asupra gestiunii Senatului, realizat cu sprijinul unor institutii independente. De asemenea, anual vor fi publicate un raport anual de activitate al Senatului si un raport anual privind cheltuielile institutiei.

Geoana va propune realizarea unui parteneriat cu Ministerul Educatiei in care sa fie implementat proiectul "Lectii despre Constitutie".

Alte parteneriate vor fi semnate cu universitatile din tara si vor consta in organizarea de stagii si acordarea unor burse pentru studenti din domenii precum drept, stiinte politice, litere, economie, comert si sociologie.

Presedintele Senatului doreste ca activitatea institutiei sa fie extinsa in afara capitalei, propunand in acest sens desfasurarea de sedinte ale acestei Camere in marile orase ale tarii.

De asemenea, pentru o mai mare deschidere a institutiei catre cetateni, presedintele Senatului propune organizarea unui sistem de vizitare gratuita a institutiei, in zilele de marti si miercuri, si deschiderea unei linii telefonice gratuite disponibile pe parcursul intregii saptamani in intervalul corespunzator orelor de lucru de la Senat, prin care cetatenii vor avea acces la informatii privind activitatea institutiei.

Publicat Miercuri, 25 Martie 2009 - 18:15
Cuvinte cheie: PSD, Geoana, senat, reforma | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours