Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

CE va mari la 50% pragul pentru platile in avans la proiectele de dezvoltare rurala

Comisia Europeana a anuntat ca va majora de la 20%, cat este in prezent, la 50% nivelul maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor pentru proiectele de dezvoltare rurala autorizate in 2009 sau 2010.

"Cadrul legal existent privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR) le permite beneficiarilor sa obtina o plata in avans de 20% din ajutorul public legat de investitii, cu conditia constituirii unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente. Comisia pregateste, in prezent, o modificare a normelor de aplicare a dezvoltarii rurale, prin care va creste la 50% nivelul maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor in ceea ce priveste investitiile autorizate in 2009 sau 2010", a anuntat CE, potrivit Newsin.

De asemenea, potrivit sursei citate, principiul gestionarii financiare solide nu permite efectuarea platilor pe baza promisiunii unor investitii viitoare, nici chiar in cazul unui angajament ferm. Cu toate acestea, agentia de plati a statului membru are posibilitatea de a rambursa cheltuielile suportate de beneficiarii programului de dezvoltare rurala in mai multe transe, pe masura ce investitia progreseaza, pentru a evita sarcina financiara inutila pentru beneficiarul final.

"In plus, beneficiarii pot solicita platile in avans mentionate cu scopul de a incepe investitia", mai spune Comisia Europeana.

Anuntul CE vine ca raspuns la intrebarea adresata de europarlamentarul roman Constantin Dumitriu (PPE-DE, PD-L) cu privire la simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor pentru dezvoltare rurala.  
   

Publicat Marti, 21 Aprilie 2009 - 18:31
Cuvinte cheie: CE, proiecte de dezvoltare rurala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours