Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

CC: Diminuarea cu 15 % a pensiilor, neconstitutionala

Dispozitiile art.1 lit.c) din Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor sunt neconstitutionale, la fel si art. 9 referitor la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, a decis Curtea Constitutionala, potrivit Mediafax.

"Plenul Curtii Constitutionale, compus din cei 9 judecatori, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutie si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit in sedinte in zilele de 24 si 25 iunie 2010, pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, sesizarile cu privire la neconstitutionalitatea Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si a Legii privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, adoptate in temeiul prevederilor art.114 alin.(3) din Constitutia Romaniei, republicata, in urma angajarii raspunderii Guvernului in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna din data de 7 iunie 2010.

Articolul integral pe mediafax.ro.
Update 1 publicat Vineri, 25 Iunie 2010 - 13:08
CCR decide astazi daca taierile de salarii si pensii sunt constitutionale
Curtea Constitutionala se va pronunta astazi asupra taierii pensiilor si salariilor. Judecatorii au dezbatut joi timp de aproape opt ore sesizarile facute de ICCJ, PSD si PNL, cu privire la constitutionalitatea legilor de taiere a pensiilor, a salariilor si a pensiilor speciale, asumate de Guvern. Sedinta va incepe la ora 9.00, potrivit realitatea.net.
Astazi e momentul critic al legilor care taie din salarii si din pensii. Curtea Constitutionala va analiza daca masurile pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea respecta sau nu Constitutia. Joi, magistratii au verificat, intr-o prima runda, cele cinci contestatii depuse de PSD, PNL si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorii au prelungit emotiile si au suspendat sedinta pana vineri.

Articolul integral pe realitatea.net.
Articol original publicat Vineri, 25 Iunie 2010 - 08:54
Cuvinte cheie: CCR, legi, pensii, salarii | Afisari: 742
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours