Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc da asigurari ca nu va fi periclitat controlul fondurilor europene prin DLAF

Premierul Emil Boc a evitat miercuri sa spuna ce se va intampla cu angajatii DLAF, afirmand ca vicepremierul Dan Nica se ocupa de coordonarea institutiei, dar a dat asigurari ca nu va fi periclitat controlul fondurilor europene prin acest Departament.

"Domnul vicepremier Dan Nica se ocupa de coordonarea acestui sistem. Vreau sa ii asigur ca ceea ce inseamna controlul fondurilor europene in Romania prin DLAF nu va fi periclitat. Eu voi garanta acest lucru", a declarat premierul, potrivit Newsin.

Guvernul a adoptat, in 11 februarie, o Ordonanta de Urgenta potrivit careia Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF) trece din structura Cancelariei Primului-Ministru in cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Potrivit OUG, DLAF functioneaza ca structura fara personalitate juridica, in subordinea primului-ministru si sub coordonarea viceprim-ministrului, finantata prin bugetul SGG, iar personalul DLAF "este incadrat numai pe baza increderii acordate de prim-ministru, cu avizul viceprim-ministrului si cu conditia semnarii unui angajament de loialitate".

Politizarea Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF), neregulile in cheltuirea fondurilor de preaderare si slaba capacitate institutionala pot duce la incetinirea sau suspendarea fondurilor UE, a declarat, pe 19 februarie, Herbert Boesch, presedintele comisiei de control bugetar din PE.

"Sunt ingrijorat in ceea ce priveste independenta DLAF, inteleg ca a fost transformat intr-un fel de instrument politic al Guvernului. Este exact ceva de care nu aveam acum nevoie. Trebuie sa avem certitudinea ca banii europeni sunt cheltuiti corect si ca exista controale in acest sens. Iar pentru asta, institutiile de control trebuie sa fie independente", a explicat europarlamentarul social-democrat.

Publicat Miercuri, 25 Februarie 2009 - 14:26
Cuvinte cheie: Departamentul de Lupta Antifrauda, Boc, fonduri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours