Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Bisericile maghiare din Sf. Gheorghe protesteaza fata de concedierea ungurilor din institutii publice

Liderii bisericilor maghiare din Sfantu Gheorghe, Covasna, vor organiza duminica un mars de protest, dupa slujba din biserici, pentru a se manifesta impotriva vehiculatelor schimbari ale directorilor maghiari din institutiile deconcentrate, dupa ce prefectul de Covasna Gyorgy Ervin a fost inlocuit.

Lideri ai bisericilor Reformata, Catolica si Unitariana au facut apel la enoriasi sa se alature protestului, astfel incat sa previna eventualele schimbari din functii ale etnicilor maghiari. Peste o mie de enoriasi, din Sfantu-Gheorghe si alte localitati, sunt asteptati la protest, potrivit preotului unitarian Kovacs Istvan.

Faptul ca peste 75% din populatia judetului este maghiara nu poate fi ignorat, a spus Kovacs, care detine si functia de vicepresedinte PCM Sf. Gheorghe. Maghiarii inteleg logica partidelor, dar functia de prefect nu este una politica si cu toate acestea prefectul maghiar Gyorgy Ervin a fost schimbat cu Codrin Munteanu, la propunerea PSD, a mai spus politicanul PCM.

"La Prefectura, din 90 incoace, nu a fost niciodata sa nu fie macar un subprefect maghiar", a mai spus Kovacs, amintind ca singura solutie este autonomia, iar convietuirea pasnica dintre romani si maghiari trebuie sa se bazeze pe respectarea proportiei etniilor. Recent, PDL si PSD Covasna au impartit institutiile decontrate in mod egal, potrivit Newsin.
Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 10:47
Cuvinte cheie: Sfantu Gheorghe, Covasna, directori, UDMR, PCM, maghiari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours