Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Bilant: Penitenciarele au descoperit cu 46% mai multe cazuri de introducere de droguri

Numarul cazurilor descoperite de introducere de droguri in penitenciare a crescut cu 46% in 2008 fata de anul precedent, din 214 cazuri pe care le-au descoperit doar 119 fiind prinsi inainte ca drogurile sa ajunga la detinuti.

Si numarul de telefoane mobile bagate in penitenciare a crescut, fiind, in 2008, peste 10.000 de cazuri, potrivit directorului Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala. Seful ANP a precizat ca in 26 de cazuri angajatii Administratiei au contribuit la introducerea de obiecte interzise in penitenciare, potrivit Newsin. 

ANP se plange de conditiile din penitenciare

Seful ANP, Ioan Bala, a criticat, joi, la bilantul institutiei pe 2008, conditiile de cazare si asigurare a normelor minime de subzistenta in penitenciare, el fiind nemultumit si de deficitul de personal in asigurarea asistentei medicale si psihologice.

"Starea conditiilor de cazare si asigurarea normelor minime de subzistenta in unele situatii lasa mult de dorit. Si la acest capitol pot mentiona penitenciarele din Jilava, Baia-Mare, Turnu Severin sau Craiova", a spus Bala.

Seful ANP a afirmat ca, in aceste cazuri, nu exista sisteme de ventilatie, dar nici spatii optime de preparare a hranei si intretinere. De asemenea, Bala a spus ca in unele penitenciare nu exista nici macar un medic sau farmacist, acelasi lucru intalnindu-se si in sectii medicale ale spitalelor-penitenciar.

El a pus acest lucru pe seama faptului ca multi medici au renuntat sa lucreze in sistem, transferandu-se fie in sistemul sanitar de stat, fie in cel privat sau in strainatate.

Bala a spus ca exista deficit de personal si in sectorul educatiei si asistenta psihosociala la nivelul tuturor penitenciarelor din tara, unde aproape jumatate din posturile de ofiteri psihologi si asistenti sociali sunt ocupate.
Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 13:35
Cuvinte cheie: anp, penitenciare, droguri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours