Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu:Vom solicita BEI finantare pentru banci care sa ajute IMM-urile

Presedintele Traian Basescu va merge, joi, la Luxemburg, la sediul Bancii Europene de Investitii, pentru a solicita finantare pentru banci, pentru a discuta despre accelerarea finantarii programelor de infrastructura si despre garantia de 80% din partea Guvernului pentru imprumuturile luate de Ford si Renault.

Summit UE: Cei 27 vor reformarea FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a comasat,"din motive de timp si de economie a resurselor", doua vizite-una la Luxemburg, unde va merge la sediul Bancii Europene de Investitii si se va intalni cu presedintele Curtii de Justitei a Comunitatii Europene, si o vizita la Bruxelles pentru a participa la summitul PPE si Consiliul European de primavara, potrivit Newsin.

"Primul obiectiv este vizita la sediul Bancii Europene de Investitii, unde voi avea o intalnire cu presedintele, vicepresedintele si responsabilii cu Europa de Est. Principalele obiective ale discutiilor vor fi legate de accelerarea finantarii programelor de infrastructura, finantarea componentei autohtone a sumelor alocate de Uniunea Europeana pentru programele din Romania. Un alt subiect va fi legat de creditul acordat de Banca Europeana de Investitii companiilor Ford si Renault, la ambele fiind necesara garantia Guvernului, garantie care trebuie sa acopere 80% din valoarea imprumutului, atat pentru Ford cat si pentru Renault", a spus Basescu.

Referitor la discutia cu BEI cu privire la sectorul bancar romanesc, Traian Basescu a spus ca Romania solicita finantare "in vederea finantarii dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii". Un alt subiect abordat la discutiile cu reprezentantii BEI se refera la posibila asistenta tehnica pe care ne-o poate oferi Banca in vederea pregatirii proiectelor de finantare.

Seful statului si premierul vor participa si la lucrarile Consilului European de primavara, pe a carui agenda se regasesc evaluarile problemelor economice si finantarea la nivelul UE, o analiza a utilizarii sistemului de sprijin pentru tarile din Europa de Est, securitatea energetica si schimbarile climatice.

Publicat Joi, 19 Martie 2009 - 08:45
Cuvinte cheie: traian basescu, summit ue, bei, fmi, criza financiara, imm, ajutor de stat, ford, renault | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours