Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu si Isarescu vor discuta la Viena despre investitiile austriece in Romania

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, inaintea plecarii in vizita oficiala in Austria, ca "miezul discutiilor" cu oficialii austrieci va fi legat de criza economica, tinand cont si de faptul ca investitiile austriecilor in Romania sunt in sistemul bancar, al asigurarilor si in industrie.

 Austria vrea sa salveze Romania

 Seful statului a preciza ca aceasta este vizita de raspuns la cea efectuata de presedintele Heinz Fischer in 2006.

"Vizita are cateva obiective, dar categoric va fi dominata de problematica economica generata de criza globala. Miezul discutiilor este legat de a trece dincolo de politicile generale ale UE in ceea ce priveste lupta impotriva efectelor crizei si acest lucru avem obligatia sa-l facem pentru ca Austria este al doilea investitor in Romania, iar investitorii autrieci domina cateva sectoare extrem de importante prin investitiile lor. Ma refer la sistemul bancar, la cel de asigurari si investitiile in industrie", a declarat Basescu.

Un alt subiect va fi legat de turism, mai exact de valorificarea potentialui de transport si turistic al Dunarii, motiv pentru care din delegatie face parte si ministrul Elena Udrea.

"Plec cu convingerea ca vom gasi solutii in avantajul ambelor parti privind comportamentul investitorilor austrieci in Romania, precum si modul in care statul roman poate facilita in continuare dezvoltarea afacerilor companiilor austriece in Romania", a spus Basescu.

Din delegatia presedintelui fac parte guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, ministrul Economiei Adriean Videanu, ministrul de Externe Cristian Diaconescu si ministrul Turismului Elena Udrea.

Presedintele Traian Basescu efectueaza, luni, o vizita oficiala in Austria, la invitatia omologului sau, Heinz Fischer, seful statului urmand a avea o serie de intalniri cu oficiali austrieci, reprezentanti ai mediului de afaceri, dar si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti.

Publicat Luni, 23 Martie 2009 - 11:02
Cuvinte cheie: Basescu, Isarescu, Viena, vizita | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours