Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Romania nu exclude suplimentarea participarii la reconstructia Afganistanului

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la finalul lucrarilor Summitului NATO, ca Romania nu exclude suplimentarea fortelor de instruire a armatei, de sprijin medical si institutional in Afganistan.

"S-a abordat si problema suplimentarii fortelor in Afganistan, pentru ca nu putem sta linististi ca alianta din punct de vedere al succeselor militare din Afganistan, asa ca o suplimentare a fortelor este necesara", a comentat seful statlui. "Din acest punct de vedere vreau sa clarific foarte bine pozitia Romaniei. Romania si-a respectat in intregime angajamentele de la Summitul de la Bucuresti. Daca atunci aveam circa 500 de militari in Afganistan, acum Romania are 1000 de militari in Afganistan, in zona de contact cu fortele insurgente", a adaugat presedintele, potrivit Newsin.

"Din acest punct de vedere Romania si-a materializat obligatiile asumate, ceea ce nu exclude ca in continuare sa avem in vedere participarea cu capacitati suplimentare de instruire a armatei afgane, de ordine publica, sprijin medical si in alte zone de acest gen care ajuta la constructia institutionala", a declarat Traian Basescu.

La finalul precizarilor facute despre Afganistan, seful statului a povestit ca discursul sau la Summit s-a incheiat cu o formulare care poate nu a placut, dar pe care o considera importanta.

"Oricarui om politic ii este greu sa mearga la el acasa si sa spuna ca ar trebui sa mai trimita militari in Afganistan. Noi am sustinut o abordare cuprinzatoare a problematicii Afganistanului. O abordare exclusiv militara nu este suficienta. Aici noi ne angajam sa continuam sa marim capacitatile din Afganistan in zona constructiei institutionale, a pregatirii armatei, a constructiei institutiilor. Avem zone in care consideram ca le putem sustine alaturi de aliati", a conchis presedintele Basescu.
Publicat Sambata, 4 Aprilie 2009 - 18:49
Cuvinte cheie: Basescu, Afganistan, militari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours