Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Romania doreste sa coopereze cu noua administratie de la Washington

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in prezenta Corpului Deplomatic acreditat la Bucuresti, ca Romania doreste sa coopereze cu noua administratie de la Washington pentru a reconfirma soliditatea relatiei transatlantice si a mentine relevanta NATO ca factor de securitate.

Basescu le-a spus ambasadorilor acreditati la Bucuresti ca parteneriatul strategic al tarii noastre cu Statele Unite este un element fundamental al politicii noastre externe.

"Dorim sa cooperam cu noua administratie de la Washington pentru a aprofunda si reconfirma soliditatea relatiei transatlantice, pentru a mentine relevanta NATO ca piatra de temelie a securitatii noastre, pentru a conecta ariile geografice din vecinatatea noastra la spatiul euro-atlantic", a declarat seful statului.

Presedintele a subliniat si interdependenta dintre Uniunea Europeana si NATO, aratand ca "nu pot exista solutii globale eficiente fara un rol al partenerilor americani, tot astfel cum Statele Unite nu pot pune in practica sau sustine cat mai convingator solutii globale fara parteneri".

Presedintele Traian Basescu i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe membrii Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti. La evenimentul ce are loc la fiecare inceput de an a participat si ministrul de externe Cristian Diaconescu.

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 14:40
Cuvinte cheie: Basescu, Obama, cooperare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours