Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Jandarmeria este o forta credibila, echidistanta si apolitica

Presedintele Traian Basescu felicita Jandarmeria, la implinirea a 159 de ani de la infiintare, pentru "staruinta, abnegatia si modul barabatesc" in care isi indeplineste misiunile, aratand ca institutia a devenit mai respectata prin dobandirea calitatii de membru al Fortei de Jandarmerie Europeana.

Basescu a adresat, vineri, un mesaj de felicitare Jandarmeriei, la 159 de ani de la momentul promulgarii, de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica, a "Legiuirii pentru Reformarea Corpului Slujitorilor in Jandarmi".

Seful statului a aratat ca, de la acel moment, si mai ales dupa Revolutia din 1989, Jandarmeria a contribuit la constructia Romaniei moderne, demonstrand ca este "o forta credibila in slujba cetatenilor, echidistanta si apolitica". Presedintele si-a exprimat, totodata, convingerea ca jandarmii vor continua sa garanteze ordinea constitutionala si sa protejeze drepturile cetatenilor.

Presedintele lauda si dinamismul Jandarmeriei Romane, capabila sa se adapteze schimbarilor mediilor de activitate interne si externe, dar si respectul pe care institutia l-a dobandit in plan international. "Jandarmeria Romana a castigat un plus de respect si pentru primirea, la sfarsitul anului trecut, in mod oficial, a calitatii de membru cu drepturi depline al Fortei de Jandarmerie Europeana. Acest fapt reprezinta un element de importanta majora si o valoare adaugata in cadrul procesului de definitivare a integrarii europene si de creare a unui capital de vizibilitate, imagine si credibilitate, Romania consolidandu-si statutul de furnizor de securitate si stabilitate, atat in cadrul Uniunii Europene cat si in raport cu celelalte entitati internationale cu activitate in acest domeniu si cu comunitatea internationala", se arata in mesajul presedintelui Basescu.
Publicat Vineri, 3 Aprilie 2009 - 12:16
Cuvinte cheie: jandarmerie, basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours