Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Exista bani pentru reforma in Justitie, nu mai este o scuza

Presedintele Traian Basescu le-a spus judecatorilor si procurorilor de la sedinta CSM ca trebuie "apasat" pe proiecte pentru accesarea fondurilor externe, deoarece au 110 milioane de dolari la dispozitie, care pot fi cheltuiti in favoarea sistemului judiciar.

Presedintele Traian Basescu a venit, joi, la sedinta CSM pentru a le vorbi magistratilor despre responsabilitatile ce revin Consiliului pentru ridicarea monitorizarii CE pe justitie. In context, seful statului le-a vorbit magistratilor si despre banii care le stau la dispozitie pentru proiecte, avand 110 milioane de dolari din fonduri externe pentru buna administrare justitiei, astfel ca pretextul ca nu sunt bani pentru realizarea unor reforme nu mai poate fi folosit, conform Newsin. 

"O alta chestiune este publicarea tuturor hotararilor judecatoresti pe pagini de internet. Este actiune guvernamentala, dar si responsabilitatea dumneavoastra, si as face o observatie aici. De multe ori se vorbeste de lipsa de fonduri. Domnilor judecatori si procurori, aveti 110 milioane de dolari la dispozitie, s-a cheltuit un milion de dolari in doi ani, creditul de la Banca Euruopeana de Investitii care va sta la dispozitie proiectelor de amenajare a instantelor cu echipamentele de care aveti nevoie, si dumneavoastra si Ministerului", le-a spus Basescu magistratilor.

Presedintele a precizat ca nu va prezida sedinta CSM, ci va lua parte doar la discutia asupra principalelor directii ale CSM pe anul 2009, avand in vedere raportul intermediar pe Justitie al Comisiei Europene.

Presedintele Traian Basescu le-a spus magistratilor ca doreste sa aiba o discutie foarte sincera cu membrii Consiliului despre problemele din Justitie, dar care sa nu fie publica, cerand reprezentantilor presei sa paraseasca sala de sedinta. "Nu intentionez sa particip la toata sedinta CSM de azi, ci strict pe problematica legata de sarcinile care revin CSM in atingerea dezideratului de a ridica, mai devreme sau mai tarziu, clauza pe Justitie", a aratat Basescu, la debutul sedintei, declinand invitatia presedintelui CSM de a prezida, potrivit prerogativelor constitutionale, sedinta Consiliului.

Basescu a spus ca a desprins din raportul Comisiei Europene patru obiective care ar fi in sarcina CSM : adoptarea unei strategii de resurse umane, in urma pensionarilor, intarirea inspectiei judiciare - punctand ca e nevoie de o alta procedura de selectare a inspectorilor, publicarea tututor hotararilor judecatoresti pe paginile de internet si unificarea practicii. 
Publicat Joi, 26 Februarie 2009 - 13:45
Cuvinte cheie: basescu, justitie, procurori, judecatori, cms | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours