Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: CSM este interesat de blocarea activitatii ANI, nu de recomandarile CE

Declaratia lui Traian Basescu vine in contextul in care presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Barbulescu, si-a declarat intentia de a solicita CCR declararea ca neconstitutionale a textelor de lege referitoare la caracterul public al declaratiilor de avere si de interese ale judecatorilor si procurorilor.

Seful statului precizeaza ca potrivit ultimului Raport al Comisiei Europene privind progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare "Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa intreprinda demersuri in vederea unei mai mari transparente si eficiente a sistemului judiciar, precum si in vederea imbunatatirii propriei raspunderi", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

"Tinand cont de aceste recomandari, presedintele Traian Basescu constata cu regret ca, in ciuda lipsei de progrese consistente inregistrate de CSM in mandatul doamnei Barbulescu, in raport cu nevoile reale ale Romaniei, CSM este interesat mai degraba de modul in care sa blocheze activitatea Agentiei Nationale de Integritate in controlul averilor magistratilor, decat sa puna in aplicare recomandarile Comisiei Europene", se precizeaza in comunicat.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a venit, luni, cu noi precizari privind sesizarea Avocatului Poporului privind neconstitutionalitatea in cazul declaratiilor de avere si interese.

Dupa ce presa a scris despre intentia CSM de a pune la secret declaratiile de avere si de interese, Consiliul a venit cu noi precizari. "Declaratiile de avere sunt si vor ramane publice. CSM nu contesta continutul lor, ci doar caracterul public al datelor personale. Plenul a solicitat Avocatului Poporului sa constate ca, pe aceeasi problema, s-a mai pronuntat o data printr-o decizie de neconstitutionalitate", a declarat, Cecilia Morariu, purtatorul de cuvant al institutiei, citata de Newsin.

Potrivit CSM, datele personale se refera la adresele magistratilor care trebuie completate in declaratiile de avere si de interese. "Unor magistrati li s-au spart domiciliile si in acest caz nu se poate vorbi de protectie a persoanelor", a completat Morariu.

Foto: Newsin

Publicat Luni, 6 Octombrie 2008 - 18:32
Cuvinte cheie: basescu, ani, csm, lidia barbulescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours