Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu a semnat: Lazar Comanescu este noul ambasador al Romaniei in Germania

Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul privind acreditarea fostului ministru de externe Lazar Comanescu ca ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Federala Germania.

Fostul minstru de externe Lazar Comanescu a primit in 3 martie aviz favorabil din partea comisiilor de politica externa din Parlament pentru a deveni ambasadorul Romaniei in Germania, impotriva sa inregistrandu-se un singur vot.

Comisiile reunite de politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor au avizat favorabil propunerea MAE ca Lazar Comanescu sa fie numit ambasador in Germania. La sfarsitul audierii, care a durat aproape 50 de minute, presedintele comisiei de politica externe a Senatului, Titus Corlatean, i-a urat lui Comanescu "Alles Gute!" ("Numai bine" in limba germana - n.r.).

Lazar Comanescu a fost ultimul ministru de externe al Guvernului Tariceanu. Diplomat de cariera, intrat in MAE in urma cu peste 35 de ani, Lazar Comanescu este considerat un expert in relatiile cu Uniunea Europeana. El s-a aflat fara intrerupere la Bruxelles din 1998 pana la sfarsitul anului 2007, mai intai ca ambasador al Romaniei la NATO, apoi a condus timp de peste sapte ani Misiunea Romaniei pe langa Uniunea Europeana, din 2001 pana in 2007. Dupa aderarea Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007, Comanescu a devenit reprezentant permanent al Romaniei pe langa Uniunea Europeana pana la sfarsitul anului 2007.

Postul de ambasador al Romaniei in Germania a ramas vacant dupa ce ocupantul lui, Bogdan Mazuru, a fost numit secretar de stat in MAE pentru afaceri europene dupa instalarea la putere a noului guvern PSD-PDL.
Publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 19:38
Cuvinte cheie: basescu, lazar comanescu, ambasador, germania | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours