Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii trece sub controlul Parlamentului

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii va trece sub controlul Parlamentului, a declarat, vineri, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, dupa intrevederea cu directorul general pentru societatea informationala si media din cadrul Comisiei Europene, Fabio Colasanti.

"In discutiile avute cu Fabio Colasanti am stabilit in proportie de 90% ca ANC va fi trecut sub controlul parlam (...) in doua saptamani vom avea documentele pe masa, acestea putand fi tranformate intro OG sau proiect de lege", a spus Gabriel Sandu.

El a mai precizat ca viitorul presedinte al ANC va fi numit de catre Parlament si nu de catre Guvern. Gabriel Sandu a mai adaugat ca se va intalni, marti, 17 februarie, la Praga cu comisarul european pentru telecomunicatii Viviane Reding, pentru a dezbate probleme legate de infrigement.

La randul sau, directorul general pentru societatea informationala si media din cadrul Comisiei Europene a spus, dupa intalnirea cu ministrul Sandu, ca Parlamentul si Guvernul Romaniei vor lua o decizie care sa respecte principiile europene, dar si pe cele nationale. "Pentru noi este important sa se respecte principiul independentei ANC si nu modul in care se face", a spus Fabio Colasanti.

Si presedintele ANC, Liviu Nistoran, s-a intalnit cu reprezentantul CE, iar cei doi oficiali au discutat subiecte de actualitate pentru piata de comunicatii electronice din Romania, precum masurile anuntate de ANC pentru reglementarea serviciilor de terminare la puncte mobile a apelurilor si implementarea serviciului universal.

ANC a transmis in luna ianuarie proiectele de decizii pentru reglementarea pietelor de broadcasting si de terminare la puncte mobile catre Comisia Europeana si autoritatile de reglementare din celelalte state membre. Acestea analizeaza in prezent proiectele respective si au la dispozitie o luna pentru a transmite eventuale observatii, dupa care Autoritatea va putea adopta deciziile.

Vizita oficialului european are loc in contextul recentei deschideri a procedurii de infringement impotriva statului roman cu privire la independenta autoritatii de reglementare.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si vegheaza la respectarea acestora.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 13:38
Cuvinte cheie: Autoritatea Nationala pentru Comunicatii, control, Parlament, ANC | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours