Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

APIA a primit peste 383.000 de cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a primit, in mai putin de o luna de la demararea campaniei de depunere a cererilor de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata aferente acestui an, 383.865 de astfel de solicitari.

Raportat la numarul de fermieri existenti la nivelul fiecarui judet, cele mai mari procente de depunere a cererilor s-au inregistrat in judetele Ilfov (52,64%), Valcea (45,93%) si Calarasi (42,91%). APIA mai precizeaza ca, in perioada 2-30 martie 2009, la nivel national s-a inregistrat o medie de 33,97%, potrivit Newsin.

In ceea ce priveste numarul de cereri depuse, cele mai multe au fost inregistrate in judetele Suceava (18.168 cereri), Olt (16.376 cereri) si Dolj (16.618 cereri).

"Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar si formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare", se arata in comunicatul APIA.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si/sau persoanele juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata in cauza va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Campania SAPS 2009 se desfasoara in perioada 2 martie-15 mai 2009, iar pentru cererile depuse in intervalul 15 mai-9 iunie se percep penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare intarziere.
Publicat Marti, 31 Martie 2009 - 13:25
Cuvinte cheie: APIA, scheme de sprijin pe suprafata | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours