Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

APCE: Reactia Romaniei fata de R. Moldova a fost dura si neadecvata

Reactia Romaniei la masurile si acuzatiile R. Moldova dupa evenimentele din 7 aprilie a fost dura si neadecvata, tensionand si mai mult situatia, iar liderii ambelor tari trebuie sa fie mai precauti si responsabili, se arata in proiectul de rezolutie dezbatut miercuri de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE).

Raportul arata ca se respinge ferm declaratia presedintelui Voronin care sugereaza implicarea directa a autoritatilor romane in protestele violente, aceasta fiind, potrivit raportului, o acuzatie foarte grava care nu poate fi adresata in public fara o investigatie temeinica.

Proiectul de rezolutie elaborat de raportorii din Comisia pentru monitorizarea obligatiilor si angajamentelor asumate de catre statele membre ale Consiliului Europei adopta o atitudine destul de dura si fata de Romania, nu numai fata de autoritatile moldovene.

Corlatean, dezamagit

Presedintele Comsiei pentru politica externa din Senat, Titus Corlatean, a declarat ca unele concluzii ale raportului privind evenimentele din R. Moldova si majoritatea recomandarilor sunt dezamagitoare.

Potrivit lui Corlatean, Europa a cerut de nenumarate ori autoritatilor comuniste de la Chisinau sa modifice tot ce nu este conform cu standardele democratice, in special in ceea ce priveste legislatia electorala. "Dar nimic nu s-a realizat! De-a lungul anilor, Parlamentul European, Consiliul European si Comisia au adresat acelorasi autoritati cereri clare si precise. Ele nu au fost urmate de nici un efect", a spus Corlatean.

CD-uri cu un film acuzator la adresa Romaniei

Cativa membri ai delegatiei moldovene la APCE, printre care si deputatul crestin-democrat Vlad Cubreacov, distribuie deputatilor europeni un CD cu un film ce promoveaza ideea ca Romania a sprijinit indeaproape evenimentele din timpul si de dupa alegerile din 5 aprilie.

Potrivit Newsin, pe CD apar imagini in care asa-zisi membri ai opozitiei moldovene promoveaza ideea unirii cu Romania si cheama populatia la distrugerea Parlamentului si a Presedintiei de la Chisinau.
Publicat Miercuri, 29 Aprilie 2009 - 16:22
Cuvinte cheie: chisinau, voronin, apce, corlatean, cd, film | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours