Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Angajatii transferati in sistemul de Aparare isi vor putea cumpara locuintele de serviciu

Comisia de Aparare din Senat a finalizat, in cursul acestei saptamani, raportul de admitere a propunerii legislative care da dreptul de a cumpara locuinta de serviciu inclusiv celor transferati in cadrul sistemului de Aparare, ordine publica si securitate nationala.

Initiativa completeaza legea care permite institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala sa vanda personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare. Potrivit modificarii aduse, de prevederile legii pot beneficia si persoanele transferate intre institutiile din cadrul sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala. In aceste cazuri, vanzarea locuintelor de serviciu se face de catre institutia publica ce le are in administrare, potrivit Newsin.

Spre deosebire de varianta propunerii legislative, in cea a Comisiei vanzarea locuintelor de serviciu nu se mai poate face si de catre institutia publica la care s-au mutat titularii contractelor de inchiriere, daca la aceasta institutie au fost transferate si locuintele acestora.

Comisia sustine ca propunerea raspunde situatiei create in ultimii ani, ca urmare a restructurarii si reorganizarii institutiilor din sistemul national de aparare, conform careia personalul poate fi transferat de la o institutie la alta in interesul serviciului.

Cele mai multe transferuri s-au efectuat de la Ministerul Apararii Nationale la celelalte institutii din sistem, "cei transferati fiind cadre militare tinere, cu copii mici, care nu au avut posibilitatea de a cumpara o locuinta de pe piata imobiliara". "In urma transferulului acestor cadre militare, contractele de inchiriere nu au mai fost reinnoite, iar institutiile la care s-au transferat nu au avut posibilitatea sa le ofere alte locuinte de serviciu", mai arata raportul Comisiei.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 11:11
Cuvinte cheie: Senat, armata, aparare, locuinte, militari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours