Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Angajatii Primariei Videle au renuntat la sporuri si la prime pentru a evita disponibilizarile

Angajatii din Primaria Videle au decis sa renunte la majoritatea sporurilor salariale si a primelor, de teama posibilelor disponibilizari cauzate de dificultatile financiare mari cu care se confrunta administratia publica locala.

"S-au pastrat doar sporul de vechime, sporul de noapte si sporul de conducere, dar si acela diminuat pana la maxim 20%, de la 50% cat era prevazut pentru anumite functii", a declarat Remy Sandu, liderul sindicatului angajatilor din primarie, citat de Newsin.

Potrivit acestuia, hotararea a fost adoptata in unanimitate intr-o sedinta la care au luat parte majoritatea membrilor sindicatului "Civitas", din care fac parte functionarii publici si personalul contractual din primarie. Liderul sindicatului a declarat ca din cauza ca bugetul local are un deficit de aproximativ 40 miliarde de lei vechi, pentru a face fata, se punea problema de a se disponibiliza pana la 40% din personalul angajat.

"Decat sa dam 40 % din oameni afara, am considerat ca este util sa facem o sedinta sa informam oamenii, pentru a lua o decizie. Astfel, ei  au putut sa aleaga intre a da 40% din angajati afara sau a renunta la sporurile pe care le avem, pentru o perioada de timp", a spus Sandu.

Masura a intrat in vigoare chiar de la 1 martie si are un caracter temporar, pana la redresarea situatiei financiare.  In acest sens a fost incheiat si un protocol care prevede ca atunci cand situatia se va redresa, oamenii sa-si recupereze, retroactiv, drepturile.

Prin hotararea adoptata de sindicalistii au renuntat la  sporul de dispozitiv de 25 %, prima de 2% pentru personalul contractual si de 10 % pentru functionarii publici, salariul de merit de 15 %, prima de vacanta si bonurile de masa. In urma renuntarii la aceste sporuri, sunt angajati care vor primi si 525 de lei pe luna, potrivit liderului de sindicat.
Publicat Marti, 24 Martie 2009 - 16:52
Cuvinte cheie: sporuri, prime, videle, primarie, criza financiara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours