Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

ANAF nu va mai putea utiliza cota parte din datoriile recuperate, a decis Senatul

Plenul Senatului a decis luni sa aprobe cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu, astfel ca ANAF nu mai poate folosi sumele obtinute din retinerea a 7% din valoarea creantelor fiscale stinse pentru acoperirea cheltuielilor proprii cu imbunatatirea administrarii creantelor fiscale.

Cu 70 de voturi pentru si 24 impotriva, plenul Senatului a admis motivele pentru care presedintele a cerut reexaminarea Legii de adoptare a OUG nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

"Motivul cererii de reexaminare se refera la prevederea de la articolul I, punctul 24 al Ordonantei, in forma aprobata de Parlament, prin care ANAF sau autoritatile administratiei publice locale retin o cota parte de 7% din valoarea creantelor fiscale stinse, iar sumele astfel obtinute ar urma sa fie utilizate ca venituri proprii pentru finantarea cheltuielilor necesare imbunatatirii activitatii de administrare a creantelor fiscale", se arata in raportul de admitere a cererii de reexaminare.

Basescu a argumentat ca posibilitatea retinerii acestor sume ca venituri proprii de catre ANAF reprezinta o forma legala de transformare a ANAF dintr-o institutie publica bugetara intr-una bazata pe profit, asemenea unei societati comerciale. Camera Deputatilor este forul decizional pe acest proiect.

Publicat Marti, 10 Februarie 2009 - 09:51
Cuvinte cheie: ANAF, sume, recuperate, retinute, Senat | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours