Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

113 taxe: Comisia Europeana sfatuieste Romania sa reduca cel mai mare numar de taxe din Uniune

Comisia Europeana a identificat in Romania 113 taxe - cel mai mare numar din Uniunea Europeana - si cere reducerea semnificativa a numarului acestora, fiind necesara combaterea birocratiei si ajutarea mediului de afaceri.

 
"Una dintre solicitarile in ceea ce priveste strategia Lisabona a fost reducerea semnificativa a acestor taxe, pentru ca sunt unele taxe care consta mai mult colectarea lor decat ceea ce se aduce", a spus comisarul european Leonard Orban, audiat de Comisia de afaceri europene din Parlament, potrivit Newsin.

Comisarul pentru multilingvism a aratat ca CE este hotarata sa combata tot ce inseamna birocratie si sa ajute mediul de afaceri, argumentand ca "mai ales in aceasta perioda de criza sunt necesare masuri pentru a sprijini companiile".

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri seara ca guvernul a constituit un grup de lucru interministerial pentru reducerea, comasarea sau schimbarea numarului de taxe si tarife, in prezent fiind indentificate 558 de impozite si taxe instituite printr-un numar de 185 de acte normative.

"Din nefericire, pentru foarte multe dintre aceste taxe, ne costa mai mult sa le administram decat sa luam bani efectiv din punerea lor in practica", a subliniat Boc.

Orban: Romania trebuie sa instituie un cadru fiscal consolidat

Orban a spus joi ca nu vrea sa speculeze cu privire la conditiile impuse de FMI si UE pentru un imprumut, dar a sugerat ca accentul va cadea asupra consolidarii politicilor bugetare si a instituirii unui cadru fiscal consolidat pe termen mediu si lung. 

 "CE a atras atentia, in nenumarate randuri, cu privire la posibilitatea existentei unor riscuri bugetare. CE, de exemplu, in raportul privind programul de convergenta pentru Romania, a aratat ca sunt necesare masuri mai prudente de politica bugetara", a subliniat oficialul european.

In ceea ce priveste o posibila sustinere financiara la nivel european a unor filiale de banci din zone mai grav afectate de criza, Orban a spus ca va fi analizat fiecare caz in parte. "In privinta discutiei banci mama-banci filiala, s-a stabilit de o maniera informala ca sprijinul va veni pe baza individuala, caz cu caz, si ca UE va interveni pentru statele care vor solicita acest lucru, dar fara a actiona intr-o maniera globala, ci luand decizia dupa fiecare caz in parte", a spus comisarul.

CE ar putea avea o perspectiva mai pesimista asupra economiei Romaniei

CE isi va revizui in scurt timp previziunile economice, iar cea pentru Romania ar putea fi "mai pesimista" decat cele 1,8 procente prevazute pentru cresterea economica, existand posibilitatea ca aceasta prognoza sa fie ajustata in minus, a spus Orban. "Exista semne de intrebare daca nu cumva urmatoarea previziune ar putea fi mai pesimista, nu numai in ce priveste Romania, ci intrega regiune. (...).Exista posibilitatea ca aceasta previziune (pentru Romania, n.r.) sa fie ajustata in jos", a declarat comsiarul roman.
Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 16:13
Cuvinte cheie: comisia europeana, taxe, impozite, tarife, boc, orban | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours