Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Verificarile pentru acordarea cetateniei romane pot dura maximum cinci luni

Termenul de verificare a conditiilor necesare acordarii sau redobandirii cetateniei romane a fost redus de la minimum sase luni la maximum cinci luni de la data inregistrarii cererii, iar interviul prin care se facea dovada cunoasterii limbii romane a fost eliminat in cazul redobandirii cetateniei.

Premierul Emil Boc a declarat ca, prin modificarea Legii cetateniei, Guvernul a urmarit simplificarea procedurilor de acordare a cetateniei romane si urgentarea unor termene prevazute de normele in vigoare. Boc a precizat ca modificarile aduse Legii se refera la fostii cetateni romani, care au dobandit cetatenia prin nastere sau adoptie si care au pierdut-o din motive neimputabile lor, dar si la persoanele carora le-a fost ridicata cetatenia, potrivit Newsin.

Potrivit noilor norme, pot dobandi cetatenia descendentii cetatenilor romani pana la gradul III. Normele anterioare permit acest lucru doar pentru descendentii pana la gradul II.

Boc a spus ca a fost eliminat interviul prin care solicitantii trebuia sa dovedeasca cunoasterea limbii romane, in cazul redobandirii cetateniei. "Intrucat este vorba despre fosti cetateni romani (...), este evident ca ei au cunoscut si cunosc limba romana. (...) Fac precizarea ca aceasta conditie ramane in continuare in vigoare pentru alte persoane care nu au avut niciodata cetatenia romana, dar care doresc sa o dobandeasca", a spus el.

Ramane in vigoare conditia referitoare la dovedirea loialitatii fata de statul roman prin comportament (persoana nu intreprinde si nu sprijina actiuni impotriva statului de drept sau a securitatii nationale), conditia implinirii varstei de 18 ani si cea privind comportamentul si lipsa condamnarilor in tara sau in strainatate.
Publicat Joi, 16 Aprilie 2009 - 08:39
Cuvinte cheie: cetatenie, guvern, lege | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours