Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tichete cadou si de vacanta pentru bugetari "dupa buget"

Bugetarii vor beneficia in 2009 de tichete de vacanta si de tichete cadou, cu conditia incadrarii in cheltuielile aprobate cu aceasta destinatie in bugetele institutiilor respective.

"La solicitarea noastra au fost introduse tichetele de vacanta si tichetele cadou. Toate institutiile publice pot sa acorde tichete in cursul anului, respectand prevederile bugetare ale fiecarei institutii", a declarat presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, la finalul discutiilor de la Palatul Victoria, relateaza Newsin.

Petcu a spus ca bugetarii cu salarii mici si medii ar putea primi o indexare de 5% la salariu in 2009, dar precizeaza ca procentul este "negociabil" din punctul de vedere al sindicatelor.

Salariile care vor fi indexate sunt, din punctul de vedere al Executivului, cele de 1.000 - 1.200 de lei, dar sindicatele au cerut ca plafonul luat in calcul sa fie salariul mediu net, a precizat Petcu.

Ministrul Finantelor a spus, in cadrul discutiilor, ca nu respinge ideea majorarilor salariale daca, la inceputul lunii mai, va constata ca toate masurile initiate de Guvern "au produs efecte", potrivit presedintelui CNSLR Fratia.

Ordonanta de Urgenta care reglementeaza masurile financiare si fiscale luate de Guvern trebuie sa fie aprobata pana in 4 mai si de Executiv si de Parlament, a mai spus acesta.

In textul noii OUG, prezentata sambata sindicatelor, este introdusa si contributia de 90% aplicabila diferentei dintre salariile si pensiile obtinute de la stat si suma reprezentand indemnizatia neta a presedintelui Romaniei.

In ceea ce priveste pensiile, liderul sindical a spus ca acestea vor fi indexate cu rata inflatiei, iar legea pensiilor trebuie finalizata pana la 31 decembrie 2009.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca ordonatorilor de credite li s-au micsorat cheltuielile salariale, prin urmare acestia trebuie sa inainteze MFP in 15 zile solutiile identificate pentru acoperirea deficitului - prin masuri care sa duca la economii - urmand ca la inceputul lunii mai sa aiba loc o noua discutie pentru a stabili care sunt economiile facute. El a precizat ca, potrivit intelegerii cu FMI, 50% din economii vor fi directionate catre cheltuielile de personal, iar 50% catre investitii.

La discutiile cu sindicatele au participat premierul Emil Boc, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, si ministrul muncii, Marian Sarbu.

Publicat Sambata, 4 Aprilie 2009 - 18:47
Cuvinte cheie: Boc, Pogea, Sarbu, FMI, bugetari, lidei sindicali | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours