Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Tariceanu: "Boc e un politician provincial si e paralel cu problemele romanilor"

Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat ca premierul Emil Boc este mai preocupat de competitia electorala de la Cluj decat de elaborarea unui plan coerent anti-criza care sa impiedice intrarea Romaniei in recesiune economica.

Fostul prim-ministru l-a acuzat pe succesorul sau ca sustine un buget nerealist care poate provoca intrarea Romaniei in recesiune, mai ales ca, afirma Tariceanu, actualul Executiv nu a venit cu un set coerent de masuri anticriza. "Actualul buget este o peticeala ce ne va servi o scurta perioada, iar apoi previziunile bugetare vor trebuie revizuite. Va trebui sa discutam cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana pentru un buget care sa stea in picioare", a declarat, duminica, Tariceanu, citat de Newsin.

El a criticat majoritatea parlamentara pentru ca aceasta a respins in bloc cele 3.000 de amendamente aduse de PNL la legea bugetului de stat pentru anul 2009. De asemenea, Tariceanu a contestat unele din masurile luate de noua putere, precum scutirea de la plata asigurarilor sociale a firmelor care-si trimit angajatii in somaj tehnic sau interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Prima masura ar incuraja intreprinderile sa-si trimita salariatii acasa, iar a doua ii descurajeaza pe cei ce vor sa munceasca.

PD-L si PSD sunt acuzate de catre Tariceanu si de faptul ca au abandonat promisiunile electorale din campanie, drept dovada fiind fondurile alocate sanatatii si educatiei prin actualul proiect de buget. "Este un buget indreptat impotriva romanilor ce consfinteste abandonul promisiunile electorale", a spus liberalul.
Liderul PNL a afirmat ca Boc este mai preocupat de alegerile pentru primaria Clujului decat de problemele generate de criza economica sau proiectia bugetara pentru anul in curs. "Cu un buget de acest gen, economia Romaniei se va contracta si ne ducem in recesiune (...) Bugetul nu poate fi separat de un plan anti-criza, iar acesta nu exista. Prin urmare, domnul Boc este complet paralel cu problemele romanilor. I se pare ca este prioritar ca adjunctul sau sa castige primaria Clujului. Sta trei zile pe saptamana la Cluj. Dansul este prim-ministru al Romaniei, nu primar al Clujului", a spus Tariceanu.

Presedintele PNL a apreciat ca actualul premier ramane un politician provincial care nu face fata responsabilitatilor functiei pe care o ocupa. "In loc sa se duca la mall sa se tunda si sa-si faca cumparaturile relaxat, cred ca domnul Emil Boc ar trebui sa se gandeasca ca are o mare problema: ce face cu aceasta tara pe care ar trebui sa o conduca. Ramane un politician de provincie prin modul in care se comporta", a conchis Tariceanu.

Publicat Duminica, 15 Februarie 2009 - 14:17
Cuvinte cheie: Tariceanu, Guvern, Boc, paralel, acuzatie, provincial | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours