Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Talpes a facut plangere la Guvern pentru anularea HG privind contractul cu Sterling

Fostul sef al SIE, Ioan Talpes, a facut plangere prealabila la Guvern pentru anularea HG 1446/2008, prin care s-a aprobat actul aditional numarul 11 la contractul cu Sterling, iar daca Guvernul nu anuleaza acest act, se va judeca in contencios administrativ, transmite Newsin, care citeaza surse oficiale.

Guvernul a declasificat anexa la Hotararea Guvernului 1446 din 12 noiembrie 2008, prin care s-a aprobat actul aditional nr.11 la Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia.

Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, incheiat intre ANRM si Sterling Resources Ltd., are o durata de 30 ani, calculati din 1992, cu dreptul de prelungire de pana la 15 ani, potrivit actului aditional. Contractul incheiat intre ANRM si Sterling Resources prevede ca statul sa primeasca redevente intre 3,5% si 13,5%, adica o cota procentuala din valoarea productiei brute extrase. Astfel, in ceea ce priveste gazele naturale extrase, statul va primi redevente in valoare de 3,5% pentru zacaminte care produc sub 1.000.000 metri cubi gaze/trimestru, de 7,5% la o productie bruta intre 1 si 5 milioane metri cubi gaze/trimestru, 9% pentru acelea care produc intre 5 si 20 de milioane de mc gaze si 13%, pentru cele care produc peste 20 de milioane de metri cubi gaze/trimestru.

Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia a fost incheiat de Rompetrol S.A. la data de 6 august 1992, cu firmele Enterprise Oil si Canadianoxi Ltd. si aprobat prin Hotararea Guvernului nr.570/1992, inainte de intrarea in vigoare a Legii petrolului 134/1995, prin care s-a statuat ca tipul de contract petrolier practicat in Romania este acordul petrolier, se arata in nota de fundamentare a Hotararii de Guvern.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 19:19
Cuvinte cheie: Talpes, Sterling, marea neagra, platou continental, gaz, resurse, guvern | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours