Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Stolojan: Numarul agentiilor guvernamentale va fi mai mic

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a spus ca reducerea cheltuielilor statului presupune reducerea cheltuielilor de personal din sectorul administratiei centrale, proces paralel cu scaderea numarului de agentii si cu descentralizarea.

Theodor Stolojan a afirmat, la finele sedintei de luni a Biroului Permanent National al PD-L, ca reducerea deficitului bugetar de la 5,2%, in 2008, la 2% presupune o reducere considerabila a cheltuielilor statului.

"Nu este o treaba usoara pentru ca toata lumea se asteapta la cresteri de cheltuieli. La nivelul coalitiei, am stabilit ca orice majorare de cheltuieli intr-un domeniu sa se faca printr-o reducere in alte parti ale bugetului. Romania nu mai are spatiul acela, de 7-8% crestere economica, ce permitea cresteri de cheltuieli, din pacate exagerate", a spus prim-vicepresedintele PD-L.

In consecinta, apreciaza democrat-liberalul, Guvernul este nevoit sa taie din cheltuielile cu bunuri, servicii si personal pentru a-si permite sa deruleze programele de investitii preconizate.

"Este prevazuta o reducere cu 20% a cheltuielilor cu personalul din administratia centrala, dar este necesar sa se faca pe un anumit calendar, dupa o analiza, pentru ca situatia este diferita de la un minister la altul, de la o agentie la alta. Sa nu uitam ca acest lucru trebuie corelat cu doua procese paralele. Primul este descentralizarea pe care cele doua partide, PD-L si PSD, s-au angajat sa o faca, iar al doilea este reducerea numarului de agentii guvernamentale", aprecizat Stolojan adaugand ca este un curs un proces de analiza in ceea ce priveste scaderea numarului de agentii.

In ceea ce priveste programele de investitii, Stolojan a spus ca fondurile vor fi alocate cu precadere catre lucrarile deja demarate si nefinalizate inca. "Resursele vor fi concentrate pe lucrari aflate in executie. La noi este o boala sa incepem noi si noi lucrari ce apoi lancezesc ani de zile pentru ca nu li se aloca fonduri", a conchis Stolojan.

Proiectul de buget va fi adoptat joi de guvern, iar pana atunci vor mai avea loc discutii cu patronatele si cu sindicatele. Proiectul de buget elaborat de Guvern prevede un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB si o crestere economica de 2,5%.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 15:35
Cuvinte cheie: Stolojan, Guvern, agentii, guvernamentale | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours