Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sterling va plati Romaniei redevente intre 3,5% si 13,5% din productia bruta extrasa

Contractul incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Sterling Resources prevede ca statul sa primeasca redevente intre 3,5% si 13,5%, adica o cota procentuala din valoarea productiei brute extrase, de titei si gaze, potrivit documentelor publicate vineri pe portalul ANRM.

Astfel, in ceea ce priveste gazele naturale extrase, statul va primi redevente in valoare de 3,5% pentru zacaminte care produc sub 1.000.000 metri cubi gaze/trimestru, de 7,5%, la o productie bruta intre 1 si 5 milioane metri cubi gaze/trimestru, 9% pentru acelea care produc intre 5 milioane si 20 milioane mc gaze si 13%, pentru acele zacaminte care produc peste 20 milioane metri cubi gaze/trimestru.

Redeventele pentru titei vor fi in valoarea de 3,5% pentru zacamintele care produc sub 1.000 tone/trimestru, de 5% pentru acelea care produc intre 1.000 si 2.000 tone titei/trimestru, de 7% pentru zacamintele care produc intre 2.000 si 10.000 tone titei trimestrial si de 13,5%, pentru o productie trimestriala de peste 10.000 tone titei.

Redeventa petroliera este datorata din ziua inceperii operatiunilor petroliere si este platibila trimestrial, cu scadenta la data de 2 a primei luni a trimestrului urmator. ANRM a publicat vineri pe portalul agentiei actul aditional la contractul de explorare si impartire a productiei, pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia.

Publicat Vineri, 6 Februarie 2009 - 14:54
Cuvinte cheie: Sterling Resources, Midia Resources, Marea Neagra, petrol, gaze, zacaminte, exploatare, redevente | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours