Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

SGG preia atributiile Cancelariei, fara sa-si suplimenteze numarul de posturi

Guvernul a decis miercuri desfiintarea Cancelariei Prim-Ministrului si preluarea atributiilor de catre SGG, dar cu mentinerea numarului de posturi existente in prezent la Secretariatul General.

Premierul Emil Boc a spus ca se vor face reorganizari si comasari si in cadrul structurilor din SGG.

Boc a declarat ca va avea doi secretari de stat, zece consilieri de stat, opt consilieri personali si doi secretari personali, iar actualul sef al Cancelariei, Catalin Baba, va ramane consilier de stat la Cabinetul Primului Ministru. Dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG, se va intra "in procesul de dizolvare". Seful Executivului a precizat ca, astfel, corpul sau de consilieri si secretari de stat va fi cu 50% mai mic decat al fostilor prim-ministri Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Departamentul Purtatorului de cuvant al Guvernului va trece tot la SGG din punct de vedere administrativ, dar va raspunde decizional in fata premierului, potrivit unor reprezentanti ai Executivului, conform Newsin.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca desfiintarea Cancelariei Primului-ministru este necesara deoarece aceasta functiona ca un Guvern paralel, cu o structura birocratica, stufoasa ce trebuie inlocuita cu un corp mai restrans de consilieri. 

"Cancelaria a fost infiintata in 2003. Dupa cum Romania a functionat foarte bine 13 ani fara aceasta Cancelarie, este posibil ca ea sa functioneze si dupa 2009. Cancelaria s-a constituit intr-un Guvern paralel, cu o structura birocratica, stufoasa", a spus premierul Boc referitor la motivele care stau la baza deciziei de desfiintare a Cancelariei.
Publicat Miercuri, 4 Martie 2009 - 20:03
Cuvinte cheie: cancelarie, guvern, sgg, emil boc | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours