Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Romania trebuie sa prezinta CE, pana in octombrie, un plan de actiune

Demiterea adjunctul sefului DNA, Doru Tulus, va fi criticata de raportul Comisiei Europene.
Demiterea adjunctul sefului DNA, Doru Tulus, va fi criticata de raportul Comisiei Europene.

Romania trebuie sa prezinte Comisiei Europene, pana in octombrie 2007, un plan de actiune prin care sa arate cum intentioneaza sa-si indeplineasca obiectivele stabilite la aderare.

Executivul european, prin Mecanismul de cooperare si verificare, trebuie sa intocmeasca un raport la fiecare sase luni, raport ce va fi actualizat la inceputul anului 2008.

CE va pregati urmatorul raport detaliat la mijlocul anului 2008, iar Romania trebuie sa prezinte Comisiei, pana la 31 martie 2008, noile progrese inregistrate, relateaza Newsin.

In primele sase luni de la aderare, Romania a continuat sa faca progrese in remedierea punctelor slabe ce ar putea impiedica aplicarea eficienta a legislatiei, politicilor si programelor UE, se arata in concluziile proiectului de raport. Este nevoie de mai mult timp pentru a demonstra ca progresul legislativ important in domenii-cheie este transformat in rezultate.

Proiectul de raport arata ca fondurile pentru agricultura si siguranta alimentara vor face obiectul unor evaluari in iunie-iulie si in septembrie, insa pana atunci raman in vigoarea masurile adoptate de la aderare.

Raportul critica dur capitolul coruptiei la nivel inalt, unde, arata documentul, "progresul inregistrat in tratamentul juridic la nivel inalt este inca insuficient". "O serie de evenimente recente ar putea avea un impact negativ asupra luptei impotriva coruptiei", precizeaza raportul, care da ca exemple "dezincriminarea fraudei bancare, intentia Parlamentului de a scurta durata maxima pentru anchetele penale si solicitarea de demitere a unui membru important al DNA", referindu-se la adjunctul sefului DNA, Doru Tulus.

Documentul da bile negre Romaniei pentru defectele din Legea Agentiei Nationale de Integritate si pentru posibilele conflicte de interese din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Publicat Miercuri, 27 Iunie 2007 - 14:12
Cuvinte cheie: Comisia Europeana, anticoruptie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours