Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Romania evita sa isi publice pozitia in cazul prizonierilor de la Guantanamo

Ministerul roman de Externe sustine ca asteapta intai o solicitare oficiala a Statelor Unite in acest caz, dupa care isi va dezvalui punctul de vedere.

Romania nu a primit nici o solicitare sa preia detinuti din inchisoarea de la Guantanamo, iar in cazul in care SUA ii vor cere acest lucru Romania va lua o decizie dupa consultari cu partenerii UE si dupa o dezbatere de la nivel national, a declarat luni la Bruxelles ministrul de Externe Cristian Diaconescu.
"Romania este stat membru al UE si evident participa la procesul decizional in cadrul Uniunii. Nici Romania, nici un alt stat din UE nu a primit o solicitare formala de la Statele Unite in legatura cu primirea de persoane care au fost detinute la Guantanamo", a declarat ministrul la o conferinta de presa dupa prima sesiune a reuniunii ministrilor de externe UE, noteaza Newsin.

"Dupa ce aceasta solicitare va fi primita, daca va fi primita, sigur ca vom avea o discutie inauntrul Uniunii Europene, in paralel cu o discutie nationala in ceea ce priveste conditiile, situatia persoanei respective, daca persoana respectiva doreste sa vina eventual in Romania si care ar putea fi baza legala pentru primirea sa. De abia cand vor fi intrunite aceste doua evaluari, vom putea avea un raspuns clar", a explicat Diaconescu.

Guvernele din UE si-au afisat luni sustinerea fata de inchiderea Guantanamo si dorinta de a-l ajuta pe Barack Obama in aceasta misiune, din motive "umanitare", dar putine tari se declara deja dispuse sa primeasca prizonieri.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 18:39
Cuvinte cheie: Guantanamo, Barack Obama, detentie, controversat, inchisoare, Europa, UE, transfer, Romania, Diaconescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours