Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Rectificarea bugetara taie 6 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului

Guvernul va rectifica bugetul pe 2009 printr-o Ordonanta de Urgenta, pentru a se incadra in deficitul bugetar convenit cu FMI, de 4,6% din PIB, urmand sa reduca cheltuielile bugetului general consolidat cu circa 6 miliarde lei.

Potrivit celor doua anexe ale ordonantei de urgenta ce urmeaza a intra in dezbaterea Executivului, cheltuielile totale ale bugetului - ce includ si bugetele locale si cele de asigurari - vor fi diminuate cu circa 6 miliarde lei, potrivit calculelor actuale ale Finantelor, relateaza Newsin.

Astfel, prima rectificare bugetara din acest an, care va lua in calcul cifrele convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana, ar urma sa diminueze cheltuielile din bugetul de stat cu 3,99 miliarde lei, bugetul asigurarilor sociale cu aproape 1,5 miliarde lei si cheltuielile de mediu cu circa 670 milioane lei.

Deficitul bugetar este prevazut sa se dubleze in cifre absolute - de la 11,8 miliarde lei (2% din PIB-ul de 579 miliarde lei), in bugetul actual, la aproximativ 24 miliarde lei (4,6% din PIB-ul revizuit la 531 miliarde lei), astfel incat si cheltuielile cu dobanzile vor creste.

Ministrul Muncii a anuntat, luni, ca estimarile initiale privind numarul somerilor in 2009, de 525.000 de persoane, ar putea fi depasite cu 200-300.000 de persoane, si ca bugetul ministerului va fi suplimentat cu 500 milioane lei pentru pentru a putea plati indemnizatiile de somaj si pentru a lua alte masurile active, precum formarea profesionala.
Publicat Vineri, 27 Martie 2009 - 17:51
Cuvinte cheie: rectificare, buget, guvern, criza financiara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours